$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Din bokning på Marholmen


Var god kontrollera när du får din bekräftelse så att allt stämmer gällande din bokning:

 • Önskemål om handikappanpassning
 • Önskemål om husdjursstuga/rum
 • Eventuella tillval av aktiviteter
 • Rumsbeställningar
 • Ankomst- och avresedatum

Mat och dryck

Populära tillval för dig som hyr stuga/hus/villa

 • Avresestäd 1290 kr – Du tar hand om disk och sopor, vi tar hand om städningen. Önskar du nyttja RUT-avdrag 50% vid bokning av avresestäd så går det utmärkt. Detta förutsätter att du är bosatt i Sverige och betalar skatt i Sverige för minst 90% av den totala inkomsten. Om inte RUT-avdrag kan medges så ökar kostnaden för slutstädning motsvarande avdraget som skatteverket utbetalar för RUT-avdraget. Denna kostnad ska då gästen svara för gentemot Marholmen Hotell och Konferens AB
 • Linne: 150 kr/pers - Stor & liten handduk, örngott, underlakan & påslakan
 • Ved: 130 kr/säck – Ett mysigt tillval för dig som bor i stuga med braskamin
 • Måltider serveras i Restaurang Skärgårdsro – vänligen boka bord på 0771-16 17 00 | Se aktuella öppettider: https://www.marholmen.se/öppettider
 • Spainträde: 450kr/person

Se interaktiv karta över Marholmen: https://karta.marholmen.se


Att tänka på när du hyr stuga på Marholmen

Samtliga stugor/hus/villor är utrustade med självhushåll, det innebär att du tar med dig det du vill äta/dricka själv samt förbrukningsartiklar. Har du inte bokat linne så tar du med dig sänglinne och handdukar själv. Stugan är utrustad med porslin för samma antal personer som det finns bäddar för i stugan. Vill ni grilla så ber vi er ta med egen grill och grillkol.

För fler frågor/svar se: https://www.marholmen.se/faq


Populära tillval för dig som bor på hotellet

 • Spainträde: 450kr/person

Se interaktiv karta över Marholmen: https://karta.marholmen.se

Boknings- & betalningsvillkor för boende på Marholmen


Bokningsvillkor

Nedan finner ni våra allmänna villkor som gäller vid bokningar mellan Marholmen Hotell och Konferens (MHK) och den som bokat/avtalat och som står på bekräftelsen.

När blir min bokning bindande?

Det är ditt ansvar som gäst att kontrollera bekräftelsen för att se så att ankomstdatum och avresedatum stämmer. Både du och MHK är bundna till bokningen så snart den är lagd och har tilldelats ett bokningsnummer.


Betalningsvillkor

När ska jag betala?

Grupper: (gäller vid bokning av min. 9 hotellrum eller 3 stugor/hus/villor) 100% av värdet på bokningen betalas senast 10 dagar efter bokningstillfället. Bokningar som görs mindre än 10 dagar innan ankomst betalas vid incheckning.

Paket: 100% av värdet på bokningen betalas senast 10 dagar efter bokningstillfället. Bokningar som görs mindre än 10 dagar innan ankomst betalas vid incheckning.

Hotellrum (gäller vid bokning av max 8 hotellrum): Betalning sker vid incheckning. Stugor/hus/villor (gäller vid bokning av max 2 stugor/hus/villor): 100% av värdet på bokningen betalas senast 10 dagar efter bokningstillfället. Bokningar som görs mindre än 10 dagar innan ankomst betalas vid incheckning.

Konferens/Företag: Marholmen gör kreditupplysning på alla företag som signerar sin bokningsbekräftelse. Beroende på utfallet av kreditupplysningen avgör Marholmen om kunden ska betala mot faktura eller i förskott.

Kommuner och landsting godkänns för fakturering utan kreditupplysning.

Vid förskott ska betalning vara till Marholmen handa 1 månad innan arrangemanget första dag.

Vid faktura ska beställaren utge full likvid inom 30 dagar från fakturans datum.


Avbokningsvillkor

Du kan avboka muntligen eller skriftligen till oss. Avbokningar baseras alltid på bokningens ursprungliga ankomstdatum.

Grupper: (gäller vid bokning av min. 9 hotellrum eller 3 stugor/hus/villor) Avbokningar som görs mindre än 30 dagar innan ankomst debiteras med 50% av bokningens värde. Avbokningar som görs mindre än 14 dagar innan ankomst debiteras med 100% av bokningens värde.

Hotellrum med eller utan paket: (gäller vid bokning av max 8 hotellrum) Kostnadsfri avbokning ska göras senast 15.00 dagen innan ankomst. Vid avbokning senare än 15.00 dagen innan ankomst debiteras 75% av bokningens värde.

Stugor/hus/villor: (gäller vid bokning av max 2 stugor/hus/villor) Avbokningar som görs mindre än 30 dagar innan ankomst debiteras med 50% av bokningens värde. Avbokningar som görs mindre än 14 dagar innan ankomst debiteras med 100% av bokningens värde.

Bröllop och Fest:

För avbokningar som görs 5 veckor till 6 månader innan festdag återbetalas ej förskottsbetalningen.

Vid avbokning 4 veckor innan festdagen debiteras med 50% av totala festarrangemangskostnaden.

Vid avbokning 2 veckor innan festdagen debiteras med 75% av totala festarrangemangskostnaden.

Konferens/Företag:

OBS! Marholmen tillämpar olika avbeställningsregler beroende på värde på bokning.

1. Avbeställning grupper där bokningens värde är 250 000 kr ex moms eller mer.

Avbeställning ska ske skriftligt.

Beställaren har rätt att fram till 2 månader före arrangemangets första dag, utan kostnad avbeställa arrangemanget helt eller delvis.

 • Avbeställning som sker mellan 2 månader till 4 veckor före arrangemangets första dag debiteras med 50 % av beställningens värde.
 • Avbeställning som sker mellan 4 veckor till 2 veckor före arrangemangets första dag debiteras med 75% av beställningens värde.
 • Avbeställning senare än 2 veckor före arrangemangets första dag debiteras med 100% av beställningens värde.

Om konferenshotellet har särskilda kostnader i samband med avbeställningen eller minskningen av arrangemanget skall beställare till fullo erlägga detta. Från den överenskomna beställningen göres ej avdrag för enstaka måltider.


1.1 Avbeställning grupper där bokningens värde är mindre än 250 000 kr ex moms.

Avbeställning ska ske skriftligt.

Beställaren har rätt att fram till 4 veckor före arrangemangets första dag, utan kostnad avbeställa arrangemanget helt eller delvis.

 • Avbeställning som sker mellan 4 veckor till 2 veckor före arrangemangets första dag debiteras med 75% av beställningens värde.
 • Avbeställning senare än 2 veckor före arrangemangets första dag debiteras med 100% av beställningens värde.

Om konferenshotellet har särskilda kostnader i samband med avbeställningen eller minskningen av arrangemanget skall beställare till fullo erlägga detta. Från den överenskomna beställningen göres ej avdrag för enstaka måltider.


Allmänna villkor

Vad har jag för skyldigheter när jag hyr stuga? Vid bokning av boende i stuga/hus/villa behöver minst 2 personer per hus vara 20 år eller äldre (undantag vid överenskommelse). Legitimation ska då uppvisas vid incheckning och nyckeln hämtas av den person som står på bokningen.

Du är ansvarig för att vårda stuga/hus/villa väl och följa de ordningsregler som gäller. Du ansvarar själv för skador som uppstår på stugan/huset/villan och dess inventarier. Du får inte använda stugan/huset/villan till något annat än vad som avtalats vid bokning och du får inte låta fler personer övernatta i stugan/huset/villan än vad du uppgav vid bokningen eller på tomten ställa upp t.ex. tält, husvagn, musikanläggning etc. Mellan kl. 22:00 och 07:00 önskar vi att ni tar hänsyn till andra boende gäster avseende ljudnivå.

Alla stugor/hus/villor är rökfria. Överträdelser av bestämmelser om rök- och husdjursförbud medför en saneringskostnad från 6 000 kr.

Du kan beställa städning i samband med bokningstillfället eller vid ankomst. En beställd städning infattar inte grovstädning inne/ute, diskning eller tömning av sopor/tomflaskor. Om du missar detta kommer vi att utföra en städning på din bekostnad mot en avgift från 1500 SEK. Har du inte bokat städ så önskar vi att du följer städinstruktionerna på plats.

Samtliga nycklar lämnas vid avresa, vid förlorad eller ej återlämnad nyckel debiteras du 2 000 kr.

MHK har rätt att säga upp avtalet med omedelbar verkan om du eller någon i ert sällskap uppträder störande och/eller begår skadegörelse i boendet, dess område eller om boendet inte används till avsett ändamål. I de fall avtalet sägs upp måste ni omedelbart lämna huset utan återbetalning av hyresbeloppet.

Vad har jag för skyldigheter när jag bor på ert hotell?

Vid bokning av hotellrum behöver minst 1 personer vara 18 år eller äldre (undantag vid överenskommelse). Nyckeln hämtas av den person som står på bokningen.

Du är ansvarig för att följa de ordningsregler som gäller. Du ansvarar själv för skador som uppstår och rummets inventarier. Du får inte låta fler personer övernatta i hotellrummet än vad du uppgav vid bokningen. Mellan kl. 22:00 och 07:00 önskar vi att ni tar hänsyn till andra boende gäster avseende ljudnivå.

Vi påminner om att hotellet är rökfritt. Överträdelser av bestämmelser om rök- och husdjursförbud medför en saneringskostnad från 6 000 kr. Det finns rum som kan hyras mot husdjurstillägg.

Samtliga nycklar lämnas vid avresa, vid förlorad eller ej återlämnad nyckel debiteras du 2 000 kr.

MHK har rätt att säga upp avtalet med omedelbar verkan om du eller någon i ert sällskap uppträder störande och/eller begår skadegörelse i hotellet, dess närområde eller om boendet inte används till avsett ändamål. I de fall avtalet sägs upp måste ni omedelbart lämna hotellet utan återbetalning av hyresbeloppet.

Kontakta oss


Marholmen Hotell och Konferens

Postadress: 761 97 Norrtälje
Adress: Marholmen 1
Telefon: 0771-16 17 00
E-post: reception@marholmen.se
Organisationsnummer: 559104-4507

Vi är kontantfria!


Marholmen Hotell och Konferens är från och med 1 januari 2019 helt kontantfria, vilket både är bättre för miljön och även för säkerheten här på plats.

Vi hoppas på er förståelse och för att ni hjälper oss att göra vår arbetsmiljö tryggare.

Betalning kan istället ske via kort eller förskottsbetalning.