$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });
  • 6 bäddar
  • 3 Sovrum
  • 2 Badrum
  • Kök
  • Vardagsrum
  • Altan
  • TV
  • Avresestäd inkluderat
  • Sänglinne inkluderat

Hyr Förvaltarbostaden, den erbjuder ett gemensamt kök och vardagsrum, med tre sovrum som delar på två badrum. Den här sekelskiftesvillan är tidstypisk, men modern och är trivsam för den stora familjen, kompisgänget eller det mindre företaget.

Sänglinne och städ på avresedagen ingår.

Boka din vistelse

Bo i Förvaltarbostaden i Stockholms Skärgård | Marholmen


Hyr ett rött hus med vita knutar i Stockholms norra skärgård. Förvaltarbostaden från slutet av 1800-talet är en sekelskiftesvilla som bär på ett kulturhistoriskt värde och naturen runt huset är både avkopplande för vuxna och lekfull för barn. Förvaltarbostaden är disponerad på två våningar, vilket ger utrymme för ett större sällskap att umgås. Ni kan antingen ha middagsmöten i köket eller sitta i villans mysiga glasveranda.

Marholmen är en ö bara 60 minuter från Stockholm och Uppsala samt 15 minuter från Norrtälje. Här finner ni ett 50-tal fina och bekväma stugor och hus för uthyrning året om. Våra stugor och hus hyrs av såväl barnfamiljer, kompisgäng och fiskegrupper som konferensgrupper och kick-off gäster.

Alla våra stuggäster har fri parkering och fritt WiFi. Samtliga stugor ligger med närhet till hotellet, pingis i båthuset, badplatser, kallbad med bastu, multi-court, vackra promenadstråk och cykelvägar i skärgården, Walking Gym på Strömsholmen, boulebana, elljusspår, spa & relax (i hotellbyggnaden), Skogsbad, en stor lekplats för de små, äventyrsgolf, Café Grosshandlargården, båtuthyrning och mycket mer. Allt för att våra gäster ska vilja stanna hos oss och återkomma år efter år.

Varmt välkomna till Marholmen - En helt ovanlig ö. Stannar ni fler nätter och vill se mer av Roslagen? Besök vår sida med tips på smultronställen i Roslagen.

Historien om Förvaltarbostaden


Längtan till landet och att driva jordbruk fick grosshandlare Nils Berg att köpa Marholmen 1900. I Förvaltarbostaden bodde den som skötte jordbruket på holmen. Den första förvaltaren var Signe Stenborg som kom hit 1909. Året innan hade Nils och Hanna Berg startat en lantbruksskola för Stockholmspojkar. Intresset för skolan var svalt och den upphörde 1912.

Elevhemmet för pojkar blev ett par år senare Vilohemmet för arbeterskor och arbetarhustrur sedan makarna Berg donerat en del av Marholmen till LO. Det var vanligt då att förmögna människor donerande pengar till stiftelser för välgörenhet. Det unika med denna donation var att den gavs till arbetarrörelsen.

En av dem som fick gratis vistelse på Vilohemmet 1917 var Selma Blomberg som arbetade på Rörstrands porslinsfabrik. Hon var änka och bodde med sina två barn i ett rum och kök utan badrum. Fastigheten ägdes av en stiftelse som hjälpte ensamstående mödrar. Hon var i hög grad beroende av välgörenhet för ett drägligt liv.

Idag har vi på Marholmen startat Projektet Familjetid där vi ger bort vistelser till familjer som inte annars skulle ha ekonomiska möjligheter att komma iväg på semester.


<- Tillbaka till alla stugor, villor och hus

Se tillgänglighet och boka villa eller hus online ->


Liknande objekt

Hyr hela Villa Berg  

Villa Berg är Marholmens stolthet och passar ...

Villa Berg är Marholmens stolthet och passar både för festsällskapet, kompisgänget, familjesammankomsten, möhippan och svensexan. Läs mer ›