$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Social hållbarhet


Social hållbarhet ligger oss också varmt om hjärtat. Hela vår historia grundar sig i social hållbarhet med Nils & Hanna Berg som i början av 1900-talet donerade och skapade ett vilohem på Marholmen i syfte att erbjuda hårt arbetande kvinnor och familjer, en plats för återhämtning. Då, i början på 1900-talet, erbjöds familjer att komma till Marholmen för att lämna vardagens hårda arbete och njuta av en veckas ledighet om året. Den historien har vi nu fått möjlighet att förvalta. Läs mer om vårt arbete under Familjetid lite längre ner på sidan.

Se mer av Marholmens unika historia

Familjetid på Marholmen


Projektet Familjetid startades upp 2020 och innebär att vi ger familjer, som inte annars har ekonomiska förutsättningar, chansen att åka iväg tillsammans på en semester, ett lov eller över en helg. I samarbete med RoslagsBlomman i Norrtälje erbjuds "Familjetid på Marholmen" med boende, aktiviteter och mat till behövande familjer som annars inte hade kunnat åka iväg.

Lov, semester och härliga dagar i en stuga tillsammans med familjen. Det är en underbar tid för många familjer men kan vara en ouppnåelig dröm för andra. Med den vetskapen och sett till vår ö och vår historia så var satsningen en självklarhet! För oss känns det otroligt meningsfullt att kunna bidra till att fler barn får tid tillsammans med sin familj för att åka iväg hemifrån och släppa vardagen för en stund.

Därför har vi dragit igång projektet Familjetid.

...

...

...


RoslagsBlomman


RoslagsBlomman är en ideell förening som stödjer barn och ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer i Norrtälje kommun.

Utifrån individens behov görs ekonomiska insatser för att ge de unga en aktiv och meningsfull fritid, från att de går i klass 1 till 3:an i gymnasiet betalar RoslagsBlomman för terminsvis aktiviteter.

RoslagsBlomman ger också de unga stöd i vardagen. Som i sin tur leder till social gemenskap, bättre hälsa och ett positivare samhällsklimat, till förmån för både individen och kommunen.

Deras mål är att alla barn/ungdomar i kommunen ska ha samma förutsättningar och möjligheter till att utöva idrott, musik eller andra aktiviteter.

Läs mer om RoslagsBlommans arbete.

Barnfattigdom i Sverige


I Sverige lever idag många barn i ekonomisk utsatthet det visar undersökningen som gjordes 2018 som visade på att 186 000 barn i Sverige lever i en ekonomisk situation där familjen har svårt att klara sina kostnader. Se hela rapporten på Rädda Barnens sida.