$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Grosshandlargården på Marholmen


På Grosshandlargården känner man verkligen historiens vingslag. Tänk att här satt eleverna i en av Sveriges första folkskolor (folkbildningshem) och de bodde i internatet tvärs över gården, där vi idag arrangerar fester av alla de slag.

Café Grosshandlargården

Öppet 25 juni-15 augusti kl. 10-17 alla dagar


Under sommaren får ni tillfälle att besöka Café Grosshandlargården på Marholmen. Under Elsa Beskows vackra takmålningar i det gamla folkbildningshemmet kan ni njuta av välförtjänt paus under promenaden, från badstranden eller lekparken.

Grosshandlargården är en central plats här på ön under sommaren. Här kan ni inte bara fika gott utan ni kan även hyra allt som hör sommardagen till eller lägga till med båten vid vår gästbrygga;

När Grosshandlargården stänger för säsongen så finns fortfarande möjligheten att hyra det ni önskar för dagen, då hittar ni uthyrningen i hotellets reception.

Grillhuset *Nyhet 2021*

Öppet 25 jun-15 aug kl. 12-16 alla dagar


Bara ett stenkast från Grosshandlargården Café öppnar vi upp Grillhuset. Här serveras hamburgare med pommes och läsk, enkelt för hungriga magar att ta med till strand, ner till lekparken eller som picknick på någon av de härliga platserna runt ön. Det finns också bord och stolar i närheten för den som önskar det.

Efter lunchen hittar ni kaffe och kaka/glass i vackra Grosshandlargården Café där ni också finner faciliteter som toaletter, uthyrning och café bord.

Konferens & Fest


Sedan tidigt 1900-tal har det anordnats lekaftnar och festligheter på Grosshandlargården. Idag finns det möjlighet för företag och grupper att hyra Grosshandlargården för en helt ovanlig konferens, middag eller fest.

Vi hjälper gärna till med dukning, mat, servering och underhållning så att er fest blir perfekt – oavsett om det handlar om ett dop, en födelsedagsfest, bröllop, konferens eller kick-off.

Mejla oss gärna för mer information, tillgänglighet och pris för just era önskemål.


Historien fortsätter


En välbärgad grosshandlare vid namn Nils Berg, som tack vare kärlekens påverkan, spenderade en stor del av sin förmögenhet för att ge Stockholms arbetare vila och rekreation.

Vi vill dela med oss av det arv som vi har fått äran att förvalta. Det vackra gamla folkbildningshemmet har varsamt renoverats för att bevara dess unika karaktär och historien är ständigt närvarande – i såväl stort som smått. I denna intima och välkomnande miljö får ni möjlighet att vila ut och njuta av festligheter och utsökta måltider.

På gården finns även en festpaviljong med en fantastisk terrass och en hänförande utsikt över den vackra Solöfjärden. Här finns alla möjligheter för en lyckad bröllopsfest, dop eller kick-off.