$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Grosshandlargården

Under sommarhalvåret så får ni på skärgårdskrogen Grosshandlargården på Marholmen uppleva det bästa av Roslagens matkultur. Under Elsa Beskows vackra takmålningar i det gamla folkbildningshemmet kan ni njuta av utsökta måltider.

På Grosshandlargården är smakerna det allra viktigaste. Vi lagar all mat från grunden, med fräscha lokala råvaror och färska kryddor. Här får ni rustik mat anpassad efter säsong – och primörer odlade på vår vackra ö.

För personlig bokning, ring oss på 0771-16 17 00

Skafferiet

På Grosshandlargården vill vi vårda Roslagens gamla traditioner och recept. Vi röker själva det bästa köttet och fisken från Roslagens gårdar och hav.

Glada djur uppvuxna på Norrgården och ekologiska ägg ifrån Roslagen.

Vår egen Grosshandlarens kokbok är en hyllning till traditionell Roslagsmat. I kokboken finns recept med inspiration från maten som grosshandlaren och de semestrande arbetarna åt på Nils Bergs tid. Flera av dem är hämtade från husmoderns menybok från 30-talet, en bok som hittades under en renovering av folkbildningshemmet.

Fester

Sedan tidigt 1900-tal har det anordnats lekaftnar och festligheter på Grosshandlargården och många är de par som har förälskat sig här.

För er som redan går i giftastankar är det forna elevhemmet ett givet val för en romantisk bröllopsfest. Här finns en fantastisk festpaviljong, en champagnebar och en stor terrass med en makalös utsikt över Roslagens skärgård.

Festpaviljongen är en vacker spegelbyggnad till matsalen med plats för hundrafemtio personer. Vi hjälper naturligtvis till med dukning, mat, servering och underhållning så att er fest blir perfekt – oavsett om det handlar om ett dop, en födelsedagsfest eller ett jubileum.

Bo på Marholmen 

Välj ett boende som passar dina planer, ett b...

Välj ett boende som passar dina planer, ett boende som gör din vistelse till något gemensamt eller till din egen tid. Läs mer ›

Bjud in till fest 

Hos oss på Marholmen kan du fira allt från fö...

Hos oss på Marholmen kan du fira allt från födelsedagar, studentmottagningar till bröllop. Läs mer ›

Logi

Bara ett stenkast från matsalen och festpaviljongen finner ni Grosshandlarvillan. Det var i denna ståtliga villa i jugendstil som Nils Berg och hans fru Hanna bodde på Marholmen.

I dag kan vi erbjuda er boende här och ni får på riktigt uppleva känslan av att leva som en grosshandlare. Marholmen erbjuder även en mängd andra boendetyper - allt från enkelrum till små trevliga hus med sängplats för sex personer.

Bo i Grosshandlarvillan

Historien fortsätter

En välbärgad grosshandlare vid namn Nils Berg, som tack vare kärlekens påverkan, spenderade en stor del av sin förmögenhet för att ge Stockholms arbetare vila och rekreation.

Vi vill dela med oss av det arv som vi har fått äran att förvalta. Det vackra gamla folkbildningshemmet har varsamt renoverats för att bevara dess unika karaktär och historien är ständigt närvarande – i såväl stort som smått. I denna intima och välkomnande miljö får ni möjlighet att vila ut och njuta av festligheter och utsökta måltider.

På gården finns en skärgårdskrog, gårdsgrill och ett rökeri. Maten lagas från grunden med de finaste råvarorna från trakten.

På gården finns även en festpaviljong med en fantastisk terrass och en hänförande utsikt över den vackra Solöfjärden. Här finns alla möjligheter för en lyckad bröllopsfest, dop eller jubileum.

...

...

...