$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Grosshandlargården på Marholmen


På Grosshandlargården känner man verkligen historiens vingslag. Tänk att här satt eleverna i en av Sveriges första folkskolor (folkbildningshem) och de bodde i internatet tvärs över gården, där vi idag arrangerar fester av alla de slag.

Café Grosshandlargården


17 juni-9 augusti får ni tillfälle att besöka Café Grosshandlargården på Marholmen. Under Elsa Beskows vackra takmålningar i det gamla folkbildningshemmet kan ni njuta av välförtjänt paus under promenaden, från badstranden eller lekparken.

Grosshandlargården är en central plats här på ön under sommaren. Här kan ni inte bara fika gott utan ni kan även hyra allt som hör sommardagen till eller lägga till med båten i vår gästhamn;

Ni kan också låna kubb eller fotboll kostnadsfritt. När Grosshandlargården stänger för säsongen så finns fortfarande möjligheten att hyra det ni önskar för dagen, då hittar ni uthyrningen i hotellets reception.

Konferens & fest


Sedan tidigt 1900-tal har det anordnats lekaftnar och festligheter på Grosshandlargården. Idag finns det möjlighet för företag och grupper att hyra Grosshandlargården för en helt ovanlig konferens, middag eller fest.

Vi hjälper gärna till med dukning, mat, servering och underhållning så att er fest blir perfekt – oavsett om det handlar om ett dop, en födelsedagsfest, bröllop, konferens eller kick-off.

Mejla oss gärna för mer information, tillgänglighet och pris för just era önskemål.


Logi i Grosshandlarvillan


Bara ett stenkast från matsalen och festpaviljongen finner ni Grosshandlarvillan. Det var i denna ståtliga villa i jugendstil som Nils Berg och hans fru Hanna bodde på Marholmen.

I dag kan vi erbjuda er boende här och ni får på riktigt uppleva känslan av att leva som en grosshandlare. Marholmen erbjuder även en mängd andra boendetyper - allt från enkelrum till små trevliga hus med sängplats för sex personer.

Bo i Grosshandlarvillan eller kika på våra andra boenden.

Historien fortsätter


En välbärgad grosshandlare vid namn Nils Berg, som tack vare kärlekens påverkan, spenderade en stor del av sin förmögenhet för att ge Stockholms arbetare vila och rekreation.

Vi vill dela med oss av det arv som vi har fått äran att förvalta. Det vackra gamla folkbildningshemmet har varsamt renoverats för att bevara dess unika karaktär och historien är ständigt närvarande – i såväl stort som smått. I denna intima och välkomnande miljö får ni möjlighet att vila ut och njuta av festligheter och utsökta måltider.

På gården finns även en festpaviljong med en fantastisk terrass och en hänförande utsikt över den vackra Solöfjärden. Här finns alla möjligheter för en lyckad bröllopsfest, dop eller kick-off.