$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Höstlov på Marholmen 2021


Höstlovet på Marholmen 29 oktober-7 november

Höstlovsveckan på Marholmen är fylld av roliga aktiviteter för hela familjen både här på ön men även i Norrtälje som ligger bara 15 minuter från Marholmen. Vill du och familjen uppleva ett höstlov som känns ljusår från vanligheten behöver ni inte åka långt. En timme med bil från Stockholm och Uppsala ligger Marholmen, en ö med broförbindelse till fastlandet. Ett eget örike med massor av aktiviteter för både barn och vuxna.

Aktiviteter som alltid ingår för dig som bokar Familjepaket:

Välkommen till Marholmen – en helt ovanlig ö.


Bo på Marholmen

Nedan hittar ni våra olika boenden som passar er som vill komma som familj under lovet.

Bo i Marholmsstuga på höstlovet

Från 1950 kr/natt (min. 2 nätter)


Familjepaket i Marholmsstuga - en rymlig stuga på 70 kvm med 6 bäddar fördelat på tre rum varav två av rummen har enkelsängar och ett av rummen har en enkelsäng samt en överslaf. Stugan har kök för självhushåll, matplats för 6 personer, allrum med TV, bastu och braskamin. Alla våra stugor ligger med max 5 minuters promenadavstånd till alla aktiviteter.


Glöm inte att boka eventuella tillägg som linne, städ, frukostbuffé eller ved direkt i onlinebokningen.

Vill du ha personlig service eller hjälp med att hitta lediga datum? Tveka inte att ringa oss på 0771-16 17 00.

Här hittar du frågor, svar & tips för att maximera din stugvistelse.

Fira höstlovet på hotell


Hos oss finner ni som älskar hotell, det perfekta höstlovsmyset med Familjepaket på hotell! Njut av sköna lakan, vacker utsikt, god frukost och massor av lek & skoj på höstlovet hos oss.

Lovet på Marholmen är kravlöst och enkelt - Välj om ni vill fiska vid bryggan, spela sällskapsspel i lobbyn, gunga eller åka linbana i lekplatsen, gå familjens egna tipsrunda, spela tennis i multi-courten, leta växter och djur i ett spännande naturbingo på egen ö, leta pumpor som finns gömda, utmana mamma & pappa på biljard, köp godis i butiken eller boka en pingis i båthuset.

Men kanske bäst av allt - minnena som ni tar med er härifrån.

Boka på reception@marholmen.se eller 0771-16 17 00.


Aktiviteter under höstlovet 2021

Nedan finner ni allt som händer på Marholmen under höstlovet!

Pumpajakt


Grosshandlarvillan är en stor timrad villa som byggdes i början av 1900-talet. Framför villan finner ni en stor och ståtlig park med många ställen att hitta små pumpor på. Under höstlovet kan ni gå på pumpajakt i Grosshandlarvillans hisnande och småkusliga park! I parken finns det gömda pumpor och kanske en och annan spindel att hitta. Ett spännande utomhusäventyr för hela familjen.

Glöm inte att ta med er ficklampan om ni väljer att söka efter pumpor när mörkret lagt sig ..

100 kvadratmeter lekrum

Med anledning av Covid-19 så kommer vi ev. även i år att behöva begränsa antalet som vistas i lekrummet samtidigt.


Öppet 30 okt-6 nov kl. 09-17 (7 nov öppet kl. 09-11)

Under loven förvandlar vi vår 10-kampskällare till ett lekland där solen nästan alltid skiner. Här kan ni utmana varandra eller leka på egen hand med att köra minibilar(bobbycars) på vår 30 kvadratmeter bilbana, fuzzball, fyra i rad, basket och försöka göra mål på polisen. Och mycket annat.

Det är inte bara kroppen som ska jobba utan även hjärnan. I Kluriga Hörnan har vi: Solitaire, (försök rensa spelbrädan genom att hoppa med stavarna över andra stavar), T-pussel (bygg ett T av pusselbitar), Klippet (klipp ett A4-papper till en figur som du tror är omöjlig) och Kuben (bygg en kub av klossar på 3 minuter).

I leklandet får barnen möjlighet att vinna över de vuxna i barnens 4-kamp. Grenarna är basket, minigolf, vågen och gör mål på polisen. Garanterat skoj!

Biovisningar


Biovisningar 30 okt-6 nov kl. 10:30 & 15:30 (7 nov endast visning kl. 10:30)

När våra konferensgäster är hemma och vilar kör vi Marholmens Bio i ett av våra konferensrum. Vi byter ut stolar och bord mot Fatboys där ni kan sjunka ner och titta på utvalda filmer på storskärm (mer info om vilka filmer som visas kommer inom kort). Utanför konferensrummet hittar ni vår lounge där de vuxna kan få pusta ut för en stund.

Under höstlovet kör vi halloweentema i filmvalet och olika barnfilmer visas varje eftermiddag/kväll i huvudbyggnaden.

Barnen får gärna komma utklädda!

Barnens Restaurang


Vad ska vi äta? Under höstlovet erbjuder vi vällagad Take away mat alla dagar i veckan som ni kan ta med till stugan eller äta ute i naturen. Bokas senast kl. 17:00 samma dag för avhämtning i restaurangen.


Frukostbuffé alla dagar i Restaurang Skärgårdsro | mån-fre 06:30-10:30 | lör-sön 07:30-10:30

Lunch: Alla dagar kl. 12-14 med barnanpassad lunchmeny (se nedan)

Middag: Alla dagar erbjuds det Take away middag till stugan - beställs senast kl. 17 samma dag och hämtas innan kl. 19 | Kvällens à la carte meny serveras kl. 17-22 i Restaurang Skärgårdsro med barnanpassad buffé kl. 17-19 (se nedan).


Barnens lunchbuffé | 75 kr

  • Pannkaka med sylt & grädde
  • Grillkorv med pommes frites
  • Pasta med köttfärssås

Barnen middagsbuffé | 95 kr

  • Pannkaka med sylt & grädde
  • Barnens hamburgare med pommes
  • Kyckling med pommes och bearnaisesås
  • Sallad, gurka och tomat

Vänligen boka bord på 0771-16 17 00 eller på reception@marholmen.se.

Höstlovets naturbingo på Strömsholmen


Välkommen att hämta ert naturbingo och en penna i receptionen för att påbörja en spännande jakt på djur, växter och ting som kan hittas över ön Strömsholmen.

Ni går över 3 vackra träbroar för att ta er till det barkbeklädda spåret som sträcker sig runt Strömsholmen, perfekt att hitta växter och djur i! Spåret är ca 1 km och ni promenerar omgivna att vatten och vacker barrskog.

Kika på vår interaktiva karta där du kan se öns promenadstråk i sin helhet och få tips på fler aktiviteter.

Äta ute över öppen eld


När ni bokar er familjevistelse hos oss så rekommenderar vi varmt att ni tar med er sittunderlag, täljkniv (så att ni kan tälja era egna grillpinnar), tändare och korv med bröd! Ett familjeäventyr som uppskattas av både stora som små. Välj någon av våra anordnade grillplatser, samtliga ligger i vackra miljöer perfekta för barnen att undersöka medan korven svalnar från grillen. Tips! Boka kolbullepanna som lunch en av dagarna.

Fråga i receptionen om det finns ved utlagt innan ni beger er till grillplatsen och ta gärna med egen soppåse för att samla ert skräp i. Sopinsamling finns vid parkeringen.

Cykla på Marholmen


Ta med er cyklarna på höstlovet, på Marholmen finns det massor med bra cykelvägar runt hela ön, de flesta med fantastiskt utsikt över vattnet.

Parkeringen för alla gäster som besöker Marholmen ligger i anslutning till hotellet så väldigt få besökare tar bilen vidare ut på ön vilket gör vägarna barnvänliga för både promenader och härliga cykelutflykter.

Se mer om cykelvägarna på Marholmen.

Stor lekpark centralt på ön


Mitt på ön finner ni öns stora lekplats! Vi har satsat på en stor lekplats med mycket olika aktiviteter för att den ska passa alla. Här finns gungor, studsmattor, båtar, linbana och mycket snurr! Vi har även en stor klätterställning som passar både vuxna och barn.

Lekparken ligger någon minuts promenad från vattnet. Runtom finns det fina gräsytor att lägga picknick-filten på medan barnen leker om vädret tillåter.

Hit är alla välkomna, året om!

Tipspromenad för hela familjen


Ta med er barnen på en härlig upptäcksfärd över hela ön där ni svarar på roliga frågor tillsammans samtidigt som barnen får uppleva den härliga naturen som finns på ön.

Välkommen att hämta penna och papper för tipsrundan hos oss i receptionen.

Mer att se & göra på Marholmen


Utöver vårt höstlovsprogram så finns det massor av aktiviteter över hela ön som ni kan upptäcka tillsammans! Kika på vår sida Se & Göra för att få tips och inspiration inför ert besök.

Kika runt på ön och se aktiviteterna i vår interaktiva karta.


Marholmen tipsar!

Om ni hinner så rekommenderar vi varmt att ni utökar er vistelse med roliga aktiviteter runtom i Roslagen.

Aktiviteter för barnfamiljer i Roslagen


På sidan med Tips om utflykter i Roslagen ger vi er en guidning i allt som finns att göra i närheten av Marholmen, från Grisslehamn i norr till Åkersberga i söder. Vackra, intressanta och roliga platser att besöka under er vistelse i Roslagen! Vi har samlat det under rubrikerna;

Fråga oss gärna om ni saknar något!