$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Familjepaket Jullov 2021/2022


Jullov på marholmen 26 dec - 9 jan (det går bra att bo över nyår dock begränsat med lovaktiviteter 31 dec-2 jan)

Lovet på Marholmen är kravlöst och enkelt - välj om ni vill gå familjens egna tipsrunda, leta tomteluvor i Grosshandlarvillans trädgård, spela sällskapsspel i lobbyn, leta växter och djur i ett spännande naturbingo på egen ö, utmana mamma & pappa på biljard, köpa godis i butiken eller bara slappa i stugan eller på hotellrummet för en liten stund.

Boka Familjepaket Jullov min 2 nätter inkl:

Marholmen ligger en timme med bil från Stockholm och Uppsala samt trettio meter från fastlandet med broförbindelse. Ett eget örike med massor av aktiviteter för både vuxna och barn. Men bäst av allt är tiden ni får tillsammans, skratten och de minnen ni tar med er.


Bo på Marholmen

Nedan hittar ni våra olika boenden som passar er som vill komma som familj under lovet.

Jullovsfirande i stuga


Bo i Marholmsstuga under jullovet, en sjönära stuga med braskamin och bastu. Trivsamma och funktionellt inredda hus i Roslagens skärgård. Våra stugor är mycket omtyckta av barnfamiljer som vill hitta lugn och ro i vacker skärgårdsmiljö. Ni bor med naturen inpå knuten och har ett härligt stort allrum med öppen planlösning för att hela familjen ska kunna vara samlad under lovet. De 6 bäddarna i stugan är fördelade på tre sovrum med gemensamt badrum där det finns toalett, dusch och bastu. Köket är utrustat med porslin för 6 personer samt självhushåll för mysiga stunder tillsammans.

• 70 kvm • 6 bäddar varav en överslaf • Kök med självhushåll • Badrum med dusch & bastu • Braskamin • Altan mot naturskönt område • TV • WiFi • Nära till viken, lekplats, hotell & restaurang


Vill du ha personlig service eller ta med dig hunden på resan? Tveka inte att ringa oss på 0771-16 17 00.

Jullovsfirande på hotell


För dig som älskar hotell - boka in det perfekta jullovsmyset och njut av sköna lakan, vacker utsikt, god frukost och massor av lek & skoj på jullovet hos oss i Roslagens vackra skärgård.

Lovet på Marholmen är kravlöst och enkelt - Välj om ni vill gå på tipspromenad utmed vattnet, klättra, gunga eller åka linbana i lekplatsen, gå barnens tipsrunda på hotellet, spela sällskapsspel i lobbyn, leta ting i ett spännande naturbingo på egen ö, leta tomteluvor, utmana mamma & pappa på biljard eller köpa godis i butiken!


Tips! Barn 0-3 år som sover i vuxens säng följer med gratis och behöver inte inkluderas i bokningen. Våra familjerum har 3 bäddar varav en bäddfåtölj, är ni 4 personer eller fler i familjen (med barn äldre än 4 år) så rekommenderar vi istället 2 hotellrum & att ni skriver som önskemål att få rum bredvid varandra.

Önskar ta med er hund på resan? Vänligen kontakta oss på reception@marholmen.se eller på 0771-16 17 00.


Aktiviteter under Jullovet 21/22

Nedan finner ni allt som händer på Marholmen under Jullovet!

100 kvadratmeter lekrum


Öppet kl. 09-20 (se avvikande öppettider nedan) - begränsat antal får vistas samtidigt i lekrummet för minskad trängsel

Under lovet förvandlar vi vår 10-kampskällare till ett lekland där solen alltid skiner. Här kan ni utmana varandra eller leka på egen hand med att köra minibilar(bobbycars) på vår 30 kvadratmeter bilbana, fuzzball, fyra i rad, basket och försöka göra mål på polisen. Och mycket annat.

Det är inte bara kroppen som ska jobba utan även hjärnan. I Kluriga Hörnan har vi: Solitaire, (försök rensa spelbrädan genom att hoppa med stavarna över andra stavar), T-pussel (bygg ett T av pusselbitar), Klippet (klipp ett A4-papper till en figur som du tror är omöjlig) och Kuben (bygg en kub av klossar på 3 minuter).

Avvikande öppettider: 31/12 kl. 09-11 • 1/1 helt stängt • 2/1 kl. 14-20 • 9/1 kl. 09-11

Välkommen!

Tomteluvor i Grosshandlarvillans trädgård


Grosshandlarvillan är en stor timrad villa som byggdes i början av 1900-talet. Framför villan finner ni en stor och ståtlig park med många ställen att hitta tomteluvor på. Under jullovet kan ni gå på tomteluvejakt i Grosshandlarvillans hisnande park, kanske syns tomtluvorna väl eller så gömmer de sig under ett tjockt lagger av snö? Ett spännande utomhusäventyr för hela familjen.

Glöm inte att ta med er ficklampan om ni väljer att söka efter tomteluvor när mörkret lagt sig ..

Bio


Biovisningar 10:30 & 15:30 (se avvikande öppettider nedan) - begränsat antal på varje visning för minskad trängsel

När våra konferensgäster är hemma och vilar, myser vi till det med bio i ett av våra konferensrum. Vi byter ut stolar och bord till skönare sittplatser där ni kan sjunka ner och titta på utvalda filmer på storskärm (mer info om vilka filmer som visas finns på plats). Utanför konferensrummet hittar ni vår lounge där de vuxna kan få koppla av med en kopp en kaffe.

Under jullovet kör vi jultema i filmvalet och olika barnfilmer visas varje eftermiddag/kväll i huvudbyggnaden med undantag för nyårsafton och nyårsdagen.

Program presenteras på plats.

Avvikande öppettider: 31/12 - endast bio kl. 10.30 • 1/1 - ingen bio • 2/1 - endast bio kl. 15.30 • 9/1 - endast bio kl. 10.30

Jullovets Naturbingo på Strömsholmen


Välkommen att hämta ert naturbingo och en penna i receptionen för att påbörja en spännande jakt på djur, växter och ting som kan hittas över ön Strömsholmen.

Ni går över 3 vackra träbroar för att ta er till det barkspår(eller ev. snöspår?) som sträcker sig runt Strömsholmen, perfekt att hitta växter och djur i! Spåret är ca 1 km och ni promenerar omgivna av vatten och vacker barrskog.

Kika på vår interaktiva karta där du kan se öns promenadstråk i sin helhet och få tips på fler aktiviteter.

Grilla korv över öppen eld


När ni bokar er familjevistelse hos oss så rekommenderar vi varmt att ni tar med er sittunderlag, täljkniv (så att ni kan tälja er egna grillpinne), tändare, ved och korv med bröd! Ett familjeäventyr som uppskattas av både stora som små. Välj någon av våra anordnade grillplatser, samtliga ligger i vackra miljöer perfekta för barnen att undersöka medan korven svalnar från grillen. Fråga i receptionen om det finns ved utlagt innan ni beger er till grillplatsen och ta gärna med egen soppåse för att samla ert skräp i - sopinsamling finns vid parkeringen.

Det mesta finns också att köpa på plats i hotellets aktivitetsshop, om ni skulle glömma något.

Tipspromenad utomhus och inomhus


Under jullovet kan ni gå på tipspromenad över ön med frågor för både vuxna och barn! Ta med er barnen på en härlig upptäcksfärd över hela ön där ni svarar på roliga frågor tillsammans. En spännande och vacker tur runt ön i frisk skärgårdsluft. Ni hittar frågorna markerade på kartan som ni får vid incheckning.

Vi har även en tipsrunda inomhus för barn som leder er genom hotellet med tema jul.

Lämna in dina svar till receptionen med chans att vinna er nästa vistelse på Marholmen.

Restaurangens öppettider under Jullovet


 • Frukostbuffé
  27-31 dec & 3-9 jan | Frukostbuffé i huvudbyggnaden 07:30-10:30 (stängt 1-2 jan)
 • Bistromeny
  26-30 dec & 3-9 jan | Serveras i restaurang eller reception kl. 11-17 (stängt 31 dec & 1 jan) Undantag: 2 jan går det att beställa från Bistromenyn kl. 14-17
 • Middag (barnmeny finns)
  26-30 dec & 2-9 jan | Middagen serveras i huvudbyggnaden 17.30-23.00 (stängt 31 dec & 1 jan)
 • Take away meny
  26-30 dec & 2-9 jan | Bokas senast kl.17 samma dag och hämtas i restaurang senast kl.19 (stängt 31 dec & 1 jan)

Varmt välkommen att boka bord på 0771-16 17 00 eller på reception@marholmen.se

Kolbullepanna


Aktiviteten kostar 195kr/pers och måste bokas i förväg.

Att laga kolbulle utomhus över öppen eld är en aktivitet som ger er möjlighet att uppleva den vackra naturen här i skärgården samtidigt som ni får njuta av en riktigt härlig utomhuslunch.

Kolbulle är en gammal nordisk maträtt som passar perfekt att plocka upp nu när utomhuslunch är mer vanlig, än ovanlig. Kolbulle steks sen gammalt på ett enkelt sätt direkt i stekpanna över öppen eld, precis som du också kommer att göra om du väljer att testa! Aktiviteten passar bra för barn i alla åldrar, ni får ni med er allt ni kan tänkas behöva för en härlig utomhuslunch. Är barnen små så rekommenderar vi en att dela på.

Bokas på 0771-16 17 00 eller reception@marholmen.se

Mer att Se & Göra på Marholmen


Utöver Jullovet på Marholmen så finns det gott om aktiviteter över hela ön som ni kan upptäcka tillsammans med barnen! Kika på vår sida Se & Göra eller besök vår interaktiva karta för att få tips och inspiration inför ert besök.Aktiviteter i närheten av Marholmen

Nedan tipsar vi om roliga familjeaktiviteter som ligger i närheten av Marholmen.

Besök Kvisthamrabacken - 15 minuter från Marholmen


Kvisthamrabacken ligger centralt i Norrtälje längst in i Norrtäljeviken. Välkommen hit och åk i våra tre välpreparerade pister. Eller varför inte bara komma till vår värmestuga och fika. Och för de allra minsta har vi en väldigt rolig pulkabacke.

Den är 225 meter lång och har en fallhöjd på 55 meter. Det finns tre nedfarter. Stora backen är blå och räknas som medelsvår, en skogsbacke och en svart nedfart med en lutning på 44 grader.

Backen har belysning och det finns skidlift.

Du har möjlighet att hyra dina skidor/snowboard vid backen. Mer information gällande uthyrning: Roslagens Alpina Klubb

Åk skridskor utomhus i Norrtälje


Om inte vår egna is håller för skridskoåkning under jullovet så finns Norrtälje Sportcentrum och IP, bara 15 minuter från Marholmen. De har både en inomhusbana och en utomhusbana(bandyplanen) som är öppen för allmänheten.

För öppettider och mer info besök: Norrtälje Sportcentrum allmänna öppettider

Samstorps Vildmarkstur - Kul för alla åldrar


25 minuter från Marholmen hittar ni Samstorps Gård som erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse när ni följer med på vildmarkstur i deras stora hägn på 40 hektar där ni möter dovhjortar, rådjur, vicenter, vildsvin och mycket mer. Ni kommer att se djuren på riktigt nära håll och får mata djuren ur handen under turen. En tur ni sent kommer glömma!

För att se öppettider, bokning och mer info besök: Samstorps Gård