$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Marholmen - En svanenmärkt anläggning


På Marholmen vill vi visa omsorg för vår närmiljö, globalt och även för våra medarbetare och gäster. Vi vill vara med och utvecklas för en hållbar framtid genom att aktivt arbeta för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Detta gör vi genom att följa de hårda krav som den nordiska miljömärkningen Svanen har satt upp för att vår verksamhets belastning på miljön ska vara så liten som möjligt. Vi arbetar både med långsiktiga och direkta insatser för att minska vårt klimatavtryck och vi stävar efter att kontinuerligt förbättra och utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete.

Svanen är de nordiska ländernas officiella miljömärkning. Märkningen gör det enkelt för dig som är gäst eller kund att välja de mest miljövänliga produkterna och tjänsterna som finns. Vi är ett svanenmärkt hotell, restaurang och konferensanläggning och har genomgått en omfattande certifieringsprocess med dokumentation och kontroller för att se till att vi uppfyller de stränga Svanenkriterierna.

Läs mer om vad det innebär att vara en Svanenmärkt anläggning här.

Några av våra hållbara val


Vi arbetar dagligen med att göra hållbara val i samtliga delar av vår verksamhet. Nedan kan du se några av de åtgärder som vi gör för en ökad hållbarhet.

  • Du som vill äta vegetariskt kan alltid erbjudas ett grönt alternativ hos oss.
  • Papperskärl finns i alla lokaler och kontorsutrymmen.
  • Vi använder inga engångsplastmuggar.
  • Vi använder enbart svanenmärkt papper och vi minskar på mängden tryckt material och utnyttjar i större utsträckning digitala lösningar.
  • Vi främjar hållbart resande genom att erbjuda våra gäster laddningsstationer för elbilar.
  • Vi satsar på klimatsmarta menyer och mer vegetariska alternativ.
  • Vi har valt bort bordslinne för att minska mängden tvätt.
  • Vi återanvänder badrockar och tofflor i spa & relax