$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });
  • 2 dubbelrum med enkelsängar
  • Gemensamt badrum
  • Kök
  • Allrum med TV
  • Altan mot vattnet
  • WiFi
  • Avresestäd inkluderat
  • Sänglinne inkluderat
  • Brygga (ej bad)

Sjöstugan är en sekelskiftesvilla som erbjuder ett boende i vacker skärgårdsmiljö med gemensamt kök och vardagsrum. I villan finns två sovrum och totalt fyra bäddar. Villan passar bra för familjen, paret, kompisgänget eller kollegorna. Hit kan du ta dig från både landsvägen och sjövägen. Njut av en fika på den egna bryggan.

Boka din vistelse

Bo i Sjöstugan med egen strandtomt och brygga | Marholmen


Sjöstugan är ett rött hus med vita knutar, ett hus med en tidstypisk charm som passar familjen som vill uppleva skärgården. Hyr och förtöj båten, packa sedan ned matsäcken och ta en dagstur med vänner eller familj ut i Roslagens skärgård. Det var Sjöstugan som en gång i tiden spred doften av bullar och matbröd över Marholmen. Sjöstugan var Marholmens bagarstuga och har fått behålla både vedspis och bakugn i det annars moderna köket.

På Marholmen, 60 minuter från Stockholm och Uppsala samt 15 minuter från Norrtälje, finner ni ett 50-tal fina och bekväma stugor och hus för uthyrning året om. Våra villor hyrs av såväl barnfamiljer, kompisgäng och fiskegrupper som konferensgrupper och kick-off gäster. Alla våra gäster har fri parkering, fritt WiFi och tillgång till återvinning på ön. Samtliga hus ligger med närhet till hotellet, badplatser, multi-court, vackra promenadstråk och cykelvägar i skärgården, boulebana, elljusspår, spa & relax, en stor lekpark för de små, äventyrsgolf, Café Grosshandlargården, båtuthyrning och mycket mer. Allt för att våra gäster ska vilja stanna hos oss och återkomma år efter år.

Varmt välkomna till Marholmen - En helt ovanlig ö.

Historien om Sjöstugan


Sjöstugan fanns på kartan redan 1879. Härifrån kom förr dofterna av nygräddade limpor och bullar. I den ugn som fortfarande finns kvar bakades bröd till Marholmens gäster. Under 1900-talet första halva fanns på LOs del av holmen Semesterhemmet för arbetarfamiljer, Semesterhemmet för kvinnor och Vilohemmet för ”mindre bemedlade arbetarhustrur och arbeterskor.”

1917 summerade Vilohemmets ansvariga den gångna sommaren:

”De flesta gästerna ha ökat i vikt och återvunnit hälsa och krafterna.” Limpor och bullar hade gjort sitt.

Vilohemmets gäster bodde två i varje rum. Rummen var utrustade med 2 sängar, 4 filtar, 2 sängmattor, 3 stolar, 1 bricka med två glas och karaff, 1 tvättbord med servis, 1 toiletthink, 1 byrå, 1 täljstenskamin, 1 spegel, 4 dukar, 2 vita pikétäcken, 1 vas, 1 takampel, 1 golvtrasa och 1 dammtrasa.

I stora hallen fanns böcker, sällskapsspel , en orgel och en hängmatta. Vid ytterdörren en väggspegel och en klädborste. Så man kunde göra sig fin innan man gick ut.<- Tillbaka till alla stugor, villor och hus

Se tillgänglighet och boka villa eller hus online ->