$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Spendera en solig sommar på Marholmen


Boka sommarens boende direkt: Onlinebokningen


Vill du och familjen uppleva en sommar i skärgården som känns ljusår från verkligheten? Om någon fick helt fria händer att skapa en plats som fångar det bästa av den svenska sommaren, skulle Marholmen kunna vara den platsen. Här är du omfamnad av himmel och hav, på en ö som har allt du kan tänka dig för att bara koppla av, njuta och ha kul. Fira sommaren i Stockholms skärgård, bara en timme från Stockholm och trettio meter från fastlandet.

Ta med familjen, vännerna eller släkten och förbered dig på att stormtrivas även om det är stiltje på vattnet. Mer sommar än på Marholmen blir det knappast.

Hur vill du ha Din sommar?

Du väljer hur bekvämt du vill ha det. Du kan ta in på vårt nya hotell med havsutsikt och leva all inclusive eller bo i någon av våra fina stugor med självhushåll. Eller varför inte göra en kombo, rå dig själv i egen stuga och lyxa ibland. För så är det här på Marholmen – du formar din vistelse precis så som du vill ha den. Besök vår restaurang eller sätt dig en stund i solen på uteserveringen. Livet är enkelt i öriket Marholmen.

Erbjudanden och aktiviteter för Sommaren 2019 på Marholmen gäller under perioden 21 juni – 11 augusti.

Se vår Gästkarta för fler idéer på aktiviteter.

Hyr en Marholmsstuga i sommar


Marholmsstuga standard är en rymlig stuga på 70 kvm med 6 bäddar fördelat på tre rum varav två av rummen har enkelsängar och ett av rummen har en enkelsäng samt en överslaf. Stugorna har självhushåll, bastu och braskamin. Nästan som din helt egna sommarstuga!

  • 1 dygn från 1 995 kr
  • 2 dygn från 2 315 kr
  • 3 dygn från 3 292 kr
  • 4 dygn från 4 150 kr
  • 5 dygn från 4 989 kr
  • 6 dygn från 5 749 kr
  • 1 vecka från 6 989 kr

Läs mer om Marholmsstuga standard här!

Boka och se tillgänglighet direkt i vårt onlinebokningssystem.

Bo på hotell i Norrtälje - precis intill vattnet


Från 1 395 kr/natt i dubbelrum

Vårt skärgårdshotell andas fortfarande nytt. Hotellet, beläget i Stockholms skärgård stod färdigt 2015 och vi har inte sparat på något. Med omsorg kring varje liten detalj har vi velat skapa den rätta känslan så att du verkligen ska trivas hos oss. Du bor inte här som besökare, du lever här som gäst.

Inspirationen till våra hotellrum kommer från Roslagen och Stockholms skärgård. Vilket inte är så konstigt då det är vad du ser då du blickar ut. Havet, friheten och måsarna som glider fram över himlen är det mesta som tillvaron kretsar kring på Marholmen. När du bor på vårt hotell är det svårt att tro att du bara är en kvart från Norrtälje.

Boka hotellrum online.

Fira sommaren på en ö av upplevelser i Roslagens skärgård


Den vackra skärgårdsnaturen och närheten till havet finns med dig i varje steg du tar på Marholmen. Men här finns så mycket mer. Vill du slappa och bada kan du välja mellan släta klippor och härliga sandstränder.

Letar du efter sommaraktiviteter kommer du upptäcka att Marholmen är som en enda stor lekplats. Du kan hyra båt, paddla kajak, segla katamaran, fiska, spela tennis, boule, äventyrsgolf, fotboll, skattjakt, relaxa i vårt spa eller… ja, vad du än känner för. Antingen på egen hand eller i de gemensamma aktiviteter vi arrangerar varannan eftermiddag för både vuxna och barn.

Här kan du läsa om allt du kan göra på Marholmen under sommaren 2019!

Äventyrsgolf på Marholmen - 15 min från Norrtälje


Äventyrsgolf priser: vuxen 80 kr / barn 60 kr

Utmana familjen i en golfduell på vår äventyrsgolfbana som ligger bara 15 minuter från Norrtälje! Golfbanan ligger intill den stora lekparken centralt på ön och nära gratis parkering, vackra promenadstråk och allt som kan önskas av en sommardag. Banan är utmanande med mycket inslag från naturen som sandbanker, åar, broar, stenar och lutningar. En utmaning i golf för hela familjen!

Äventyrsgolfen ligger bara ett stenkast från badstranden, bryggor och Grosshandlargården där ni kan handla fika och glass när ni avslutat spelet. Det är även där ni hämtar era klubbor och golfbollar.

Varmt välkommen ut på ett golfäventyr du sent kommer att glömma!

Ledarledda aktiviteter för barn


Måndagar klockan 15.00 Fotbollsmatch (Gratis)

Fotbollsmatchen är en uppskattat aktivitet. Vi samlas på fotbollsplanen där en ledare delar upp alla i lag, oftast blandat med vuxna och barn i samma lag. Vi kör två matcher á ca 20 min, en rolig aktivitet för nya som checkat in i stugor då barnen får chans att lära känna varandra. Men även du som besöker Marholmen för dagen är varmt välkommen att delta.

Onsdagar klockan 15.00 Skattjakt med karta på ön (60 kr)

Skattjakten passar bra för barn 3-10 år som är redo för ett spännande skattjaktsäventyr här på ön. Vi träffas utanför Grosshandlargården vid flaggstången där vi delar ut kartor och sen rör vi oss med spänning mot skatten som ligger någonstans i närheten av Strömsholmen (ca 10 minuters promenad enkel väg).

Fredagar klockan 15.00 Mini-paintball (195 kr)

Minipaintball körs på ön Rackaren som ligger ca 7 minuters promenad från Grosshandlargården där ni betalar för aktiviteten. Den här fart- och färgfyllda aktiviteten vill ni inte missa! Passar barn 8-15 år som är redo att gömma sig för vinande färgkulor.

Tips! förboka skattjakten och paintball som har begränsat antal platser. Boka på 0771-16 17 00.


Hyr båt på Marholmen


Roddbåt 300 kr/dygn, Motorbåt 895 kr/dygn, Dubbelkajak eller Kanadensare 300 kr/dygn

Blev barnen sugna på en fisketur? Hyr en enkel motorbåt eller roddbåt och ge er ut och fiska i vackra skärgården! Bästa sättet att uppleva Norrtälje och Roslagens Skärgård är genom en båttur oavsett om ni söker en avskild badplats eller bara vill se er omkring bland kobbarna. Välj vad som passar dig eller kompisgänget bäst! En garanterat rolig och lyckad skärgårdsaktivitet en varm sommardag.

Har ni glömt fiskegrejerna hemma? Ingen fara! Hos oss kan ni hyra det mesta; flytväst, fiskespön med drag, hov mm.

Besök oss i Grosshandlargården så berättar vi mer om det som finns att hyra hos oss.

Restaurang & Bar Skärgårdsro


Öppet alla dagar mellan 06.30 – 21.30 - Barn 0-3 år äter gratis


Frukost 06:30 - 10:00 | Pris 120 kr/vuxen, 60 kr/barn 4-12 år

Sommarens härliga frukostbuffé serveras i hotellbyggnaden. Här finner ni allt från glutenfritt bröd, klassiska frallor och rostbröd, yoghurt med egna tillval att toppa med och härliga pålägg till ägg på 3 sätt, bacon, smoothie, fruktfat, kaffe, te och kaka. Välj om du vill äta frukosten inomhus eller på vår rymliga altan med utsikt mot vattnet.


Lunch serveras 12:00-14:00 | 115 kr/vuxen, 60 kr/barn 4-12 år


Middagsbuffé serveras 18:00-21:30 | Pris 295 kr/vuxen, 145 kr/barn 8-12 år, 95 kr/barn 4-7 år

Under kvällarna serveras här en härlig middagsbuffé med något för alla smaker! Vi kommer att ha temakvällar med amerikansk buffé, medelhavsbuffé och grillbuffé. Se nedan för vilka dagar vi kör de olika bufféerna.

  • Måndag-tisdag serveras en Amerikansk buffé
  • Onsdag-torsdag serveras en Medelhavsbuffé
  • Fredag-söndag serveras en Grillbuffé

Boka bord direkt på: 0771-16 17 00

Stor lekplats för små och stora barn


Mitt på ön finner ni öns stora lekplats! Vi vet att barn behöver röra på sig för både sin egna och föräldrarnas sinnesro och därför har vi satsat på en lekplats med mycket olika aktiviteter för att den ska passa alla. Här finns gungor, studsmattor, båtar, linbana och mycket snurr! Vi har även en stor klätterställning som passar både vuxna och barn.

Lekparken ligger någon minuts promenad från vattnet. Runtom finns det fina gräsytor att lägga picknick-filten på medan barnen leker.

Ett stenkast från lekparken hittar ni Café Grosshandlargården.

Hit är alla välkomna! Se fler bilder här.

Njut av vårt sommarspa


Inträde till SPA Mareld - 4 timmar - 295 kr/person

Marholmens Spa Mareld ligger vackert beläget i Roslagens skärgård, bara 15 minuter från Norrtälje och 60 minuter från Stockholm och Uppsala.

Spa Mareld är din tillflyktsort varje dag, hela året. I vår ångbastu lyser stjärnhimlen och i poolen har naturen lagt sig till rätta med gotländsk natursten. Under din vila här på Mareld spa har du utsikt över både strandkanten, bryggorna och skärgårdsbebyggelsen.

Förboka inträde till vårt sommarspa som har begränsat antal platser. Det gäller att vara snabb - platserna går åt fort! Se Sommarens SPA-paket här.

Bokningsbara tider 08-12, 12-16, 16-20

Boka din SPA-tid eller behandling på: 0771-16 17 00

Åldersgräns 18 år i SPA & Relaxavdelningen. Torsdagar kl. 12.00-16.00 välkomnar vi barn från 14 år i målsmans sällskap.


Café Grosshandlargården


Öppet alla dagar under sommaren kl. 10:00-21:00

Kom till vårt unika Café Grosshandlargården och njut av glass, kaffe, te, lättare mat, mackor och kakor.

Här kan du under regniga dagar komma in och spela sällskapsspel. Vi har både böcker och sällskapsspel som lånas gratis.

Café Grosshandlargården ligger centralt på ön med bara någon minut till bryggorna och badstranden samt ett par minuters promenad till hotellet.

Här hyr ni även allt ni önskar för den perfekta sommardagen i Roslagens skärgård!

Läs mer om Grosshandlargården och dess historia!

Badplats nära Norrtälje - Marholmen


Bara 15 minuter från Norrtälje ligger vårt örike, som är tillgängligt för alla. Kom hit med vännerna eller familjen och njut av unika badmöjligheter! Här kan ni välja att koppla av på stranden eller leta upp någon av våra alla bryggor som är utspridda över ön, för ett svalkande dopp i Östersjön.

Vi har även en mycket omtyckt hundstrand som ligger avskilt från våra andra badplatser där du och hunden bara kan koppla av och svalka er!

Läs mer om våra badplatser.

Hyr Badholmen - egen badtunna i Stockholms skärgård


Hyr Badholmen för 4 380 kr för 3 timmar, min. 10 pers och max 20 pers

Kan det bli lyxigare än en helt egen badtunna, på en helt egen badholme, i Stockholms skärgård? Här njuter ni av bastu och bad precis intill strandkanten.


Läs mer om Badholmen här.

Tips på andra aktiviteter

Utöver ovanstående aktiviteter så finns det även mycket annat du kan göra, både här på ön men också i närområdet där närmsta stad är Norrtälje. Vi hjälper dig gärna vidare med tips på aktiviteter!

Pythagoras Industrimuseum - 20 min från Marholmen


När ni kommer till Pythagoras möts ni av samma miljö som de unga lärlingar som började arbeta på fabriken efter folkskolan under tidigt 1900-tal. Här ägde historien rum – på riktigt. Maskinhall, verkstad och affärskontor finns kvar i ursprungligt skick. En gammal arbetarbostad vittnar om levnadsförhållanden, barnens vardag och kvinnoarbete. Här finns pyssel och lek för både stora som små. Väl värt ett besök!

För mer info och sommarens öppettider: Pythagoras Industrimuseum

Vikingabyn Storholmen - 25 minuter från Marholmen


Varje sommar sjuder museet av liv. Under några veckor befolkas vikingabyn av ett fyrtiotal vikingar och hantverkare från när och fjärran. De anordnar även en rad andra evenemang som Barnens vikingadagar, Kunskapscaféer, Folkfesten Kulturmötet med mera under året.

För att se öppettider och evenemang: Vikingabyn Storholmen

Samstorps Vildmarkstur - Kul för alla åldrar


25 minuter från Marholmen hittar ni Samstorps Gård som erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse när ni följer med på vildmarkstur i deras stora hägn på 40 hektar där ni möter dovhjortar, rådjur, vicenter, vildsvin och mycket mer. Ni kommer att se djuren på riktigt nära håll och får mata djuren ur handen under turen. En tur ni sent kommer glömma!

För att se öppettider och mer info besök: Samstorps Gård

Dagskryssa 5 timmar till Åland med Viking Line från Kapellskär


Bara 10 minuter från Marholmen finner du färjeläget för Viking Lines dagskryssningar från Kapellskär. Perfekt för regniga (eller för varma) dagar.

Vill du veta mer om deras turer och kryssningar: Viking Line

Boka er sommar idag


Boka och se tillgänglighet direkt i vårt onlinebokningssystem

Boka via telefon: 0771-16 17 00

Boka via mejl: reception@marholmen.se