$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Allt det här är inkluderat i vårt sportlovspaket:


Boka ett minne för livet för hela familjen under sportlovet. Vårt familjepaket inkluderar:


Sportlov på Marholmen


Datum och tider för sportlov på Marholmen 2022: lördag 19 februari kl 15.00 – söndag 6 mars kl 11.00

Sportlovsveckorna (vecka 8-9) på Marholmen är fyllda av aktiviteter för hela familjen både på ön och i Norrtälje som ligger bara 15 minuter från Marholmen. Vill du och familjen uppleva ett sportlov som känns ljusår från vanligheten behöver ni inte åka långt. En timme med bil från Stockholm och Uppsala samt trettio meter från fastlandet ligger Marholmen, ett eget örike med massor av aktiviteter för både barn och vuxna.

Bäst av allt här på Marholmen är tiden ni får tillsammans, skratten och de minnen ni tar med er. Bo i egen stuga med bastu och braskamin eller på vårt hotell i familjerum med utsikt mot viken.

Välkommen till Marholmen – en helt ovanlig ö.

Sportlovsfirande i stuga


Bo i Marholmsstuga under sportlovet, en sjönära stuga med braskamin och bastu, trivsamma och funktionellt inredda hus i Roslagens skärgård. Stugorna är mycket omtyckta av barnfamiljer som vill hitta lugn och ro i vacker skärgårdsmiljö. Ni bor med naturen inpå knuten och har ett härligt stort allrum med öppen planlösning för att hela familjen ska kunna vara samlad under lovet. Utanför dörren finns gott om ytor för barnen att leka på med minimal trafik (endast av eventuella incheckade gäster). De 6 bäddarna i stugan är fördelade på tre sovrum med gemensamt badrum där det finns toalett, dusch och bastu. Köket är utrustat med porslin för 6 personer samt självhushåll för mysiga stunder tillsammans.

• 70 kvm • 6 bäddar varav en överslaf • Kök med självhushåll • Badrum med dusch & bastu • Braskamin • Altan mot naturskönt område • TV • WiFi • Nära till hotell & restaurang

Sportlovsfirande på hotell


För dig som vill bo bekvämt på vårt hotell - boka in det perfekta sportlovsmyset och njut av sköna lakan, vacker utsikt, god frukost och massor av lek & skoj som bjuds på under sportlovsveckorna hos oss i Roslagens skärgård.

Lovet på Marholmen är kravlöst och enkelt - Välj om ni vill klättra, gunga eller åka linbana i lekplatsen, gå familjens tipsrunda, spela sällskapsspel i lobbyn, träna i vårt nya Walking Gym, leta växter och djur i ett spännande naturbingo på egen ö, utmana mamma & pappa på biljard eller köpa godis i butiken!

Tips! Barn 0-3 år som sover i vuxens säng följer med gratis och behöver inte inkluderas i bokningen. Våra familjerum har 3 bäddar varav en bäddfåtölj, är ni fler som vill sova i egen säng så rekommenderar vi istället 2 hotellrum & att ni skriver som önskemål att få rum bredvid varandra.


AKTIVITETER UNDER SPORTLOVET 2022

Nedan finner ni allt som händer på Marholmen under sportlovet!

Sportlovets naturbingo på Strömsholmen


Välkommen att hämta ert naturbingo och en penna i receptionen för att påbörja en spännande jakt på djur, växter och ting som kan hittas över ön Strömsholmen.

Ni går över 3 vackra träbroar för att ta er till det barkbeklädda spåret som sträcker sig runt Strömsholmen, perfekt att hitta växter och djur i! Spåret är ca 1 km och ni promenerar omgivna att vatten och vacker barrskog.

Kika på vår interaktiva karta där du kan se öns promenadstråk i sin helhet och få tips på fler aktiviteter.

Stort Lekrum


Öppet kl 9.00–17.00 (söndag 6 mars stänger lekrummet kl. 11)

Under loven förvandlar vi Marholmen till en enda stor lekplats - men lek i varenda liten vrå! Under loven ser vi till att inreda antingen våran 10-kampskällare till ett lekland där solen nästan alltid skiner eller något av våra större konferensrum. Oavsett var vi leker så kan ni utmana varandra eller leka på egen hand med att köra minibilar(bobbycars) på vår bilbana, spela fuzzball, fyra i rad eller försöka göra mål på polisen. Och mycket mer.

Det är inte bara kroppen som ska jobba utan även hjärnan. I Kluriga Hörnan har vi: Solitaire, (försök rensa spelbrädan genom att hoppa med stavarna över andra stavar), T-pussel (bygg ett T av pusselbitar), Klippet (klipp ett A4-papper till en figur som du tror är omöjlig) och Kuben (bygg en kub av klossar på 3 minuter). Massor av familjeskoj tillsammans!

Stor lekpark centralt på ön


Mitt på ön finner ni öns stora lekplats! Vi har satsat på en stor lekplats med mycket olika aktiviteter för att den ska passa alla. Här finns gungor, studsmattor, båtar, linbana och mycket snurr! Vi har även en stor klätterställning som passar både vuxna och barn.

Lekparken ligger någon minuts promenad från vattnet. Runtom finns det fina gräsytor att lägga picknick-filten på medan barnen leker om vädret tillåter.

Hit är alla välkomna, året om!

Grilla korv över öppen eld


När ni bokar er familjevistelse hos oss så rekommenderar vi varmt att ni tar med er sittunderlag (finns också att köpa på plats), täljkniv (så att ni kan tälja era egna grillpinnar), tändare och korv med bröd! Ett familjeäventyr som uppskattas av både stora som små. Välj någon av våra anordnade grillplatser, samtliga ligger i vackra miljöer perfekta för barnen att undersöka medan korven svalnar från grillen.

Fråga i receptionen om det finns ved utlagt innan ni beger er till grillplatsen och ta gärna med egen soppåse för att samla ert skräp i. Sopinsamling finns vid parkeringen.

Reflexpromenad på ön Rackaren


Ge er ut till ön Rackaren på en spännande promenad när mörkret fallit över öarna. Ni går över en vacker träbro för att komma till ön och väl där lyser ni med ficklampan för att söka efter reflexer som sitter utspridda bland stock och sten i en spännande jakt på djur & natur som lyser i mörkret. När ni är nöjda så får ni skriva i hur många reflexer/djur ni hittade och lämna in lappen till receptionen med chans att vinna er nästa lovvistelse.

Glöm inte ficklampan!

Biovisningar


Biovisningar kl. 10.30 & 15.30 (söndag 6 mars endast biovisning 10.30)

När våra konferensgäster är hemma och vilar kör vi Marholmen Bio i ett av våra konferensrum. Vi byter ut stolar och bord till Fatboys där vi sjunker ner och tittar på utvalda filmer på storskärm. Utanför konferensrummet har vi vår lounge där de vuxna barnen kan få pusta ut en stund. Bioprogrammet presenteras på plats.

Programmet presenteras på plats.

Med reservation för eventuella ändringar

Kolbullepanna


Aktiviteten kostar 195kr/pers och måste bokas i förväg.

Att laga kolbulle utomhus över öppen eld är en aktivitet som ger er möjlighet att uppleva den vackra naturen här i skärgården samtidigt som ni får njuta av en riktigt härlig utomhuslunch.

Kolbulle är en gammal nordisk maträtt som passar perfekt att plocka upp nu när utomhuslunch är mer vanlig, än ovanlig. Kolbulle steks sen gammalt på ett enkelt sätt direkt i stekpanna över öppen eld, precis som du också kommer att göra om du väljer att testa! Aktiviteten passar bra för barn i alla åldrar, ni får ni med er allt ni kan tänkas behöva för en härlig utomhuslunch.

Bokas i förväg på 0771-16 17 00 eller reception@marholmen.se

Barnens Restaurang


Frukostbuffé alla dagar i Restaurang Skärgårdsro

Lunchbuffé alla dagar 12.00-14.00 | 130 kr/pers | Barnanpassad lunchbuffé se nedan

Outdoorlunch: Kolbullepanna (måste förbokas) & Grillkorv med bröd - tas med till anordnad grillplats

Bistromeny alla dagar 11.00-17.00 | Se meny

Middag alla dagar 17:00-22:00 i Restaurang Skärgårdsro | Se à la carte meny

Take away meny alla dagar - beställs samma dag innan kl.17, hämtas innan kl.19 | Se meny

Stugkasse alla dagar | Mer info kommer


Barnens lunchbuffé | 4-12 år pris 75 kr | 0-3 år gratis

  • Pannkaka med sylt & grädde, Grillkorv med pommes frites & Pasta med köttfärssås

Barnen middagsbuffé kl. 17-19 | 4-12 år pris 95 kr | 0-3 år gratis

  • Barnens hamburgare med pommes & kyckling

Med reservation för ev. ändringar. Vänligen boka bord på 0771-16 17 00 eller på reception@marholmen.se.

Tips på andra aktiviteter


Utöver ovanstående aktiviteter så finns det även mycket annat du kan göra, både här på ön men också i närområdet där närmsta stad är Norrtälje. Vi hjälper dig gärna vidare med tips på aktiviteter!

Här har vi samlat några smultronställen som kan passa er som barnfamilj som vill göra utflykter utanför Marholmen: Utflykter i Roslagen för barnfamiljen

Besök Kvisthamrabacken


Kvisthamrabacken ligger centralt i Norrtälje längst in i Norrtäljeviken. Där finner ni tre välpreparerade pister om vädret tillåter. Och för de som hellre vill åka pulka eller snowracer så finns det också en väldigt rolig pulkabacke och ytor att leka på.

Kvisthamrabacken är 225 meter lång och har en fallhöjd på 55 meter. Det finns tre nedfarter. Stora backen är blå och räknas som medelsvår, en skogsbacke och en svart nedfart med en lutning på 44 grader.

Backen har belysning och det finns skidlift.

Du har möjlighet att hyra dina skidor/snowboard vid backen. Mer information gällande skiduthyrning: Roslagens Alpina Klubb

Öppettider Kvisthamrabacken.

Åk skridskor utomhus i Norrtälje


Om inte vår egna is håller för skridskoåkning under sportlovet så finns Norrtälje Sportcentrum bara 15 minuter från Marholmen. De har både en utomhusbana(bandyplanen) som är öppen för allmänheten och en inomhus.

För öppettider och mer info besök: Norrtälje Sportcentrum allmänna öppettider

Samstorps Vildmarkstur - Kul för alla åldrar


25 minuter från Marholmen hittar ni Samstorps Gård som erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse när ni följer med på vildmarkstur i deras stora hägn på 40 hektar där ni möter dovhjortar, rådjur, vicenter, vildsvin och mycket mer. Ni kommer att se djuren på riktigt nära håll och får mata djuren ur handen under turen. En tur ni sent kommer glömma!

För att se öppettider och mer info besök: Samstorps Gård