$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Familjepaket - Sportlov


Prisexempel: Bo 2 nätter i stuga under sportlovet från 1 495 kr/natt inkl:


Pssst! Köp till linne, städ, ved och frukost direkt i vår onlinebokning.

Extra information med anledning av Covid-19.

Kan bokas fr.o.m. hösten 2021 - boka via receptionen på reception@marholmen.se eller 0771-16 17 00

Sportlov på Marholmen


Datum och tider för sportlov på Marholmen 2021: lördag 19 februari kl 15.00 – lördag 5 mars kl 11.00

Sportlovsveckorna (vecka 8-9) på Marholmen är fyllda av aktiviteter för hela familjen både på ön och i Norrtälje som ligger bara 15 minuter från Marholmen. Vill du och familjen uppleva ett sportlov som känns ljusår från vanligheten behöver ni inte åka långt. En timme med egen bil från Stockholm och Uppsala samt trettio meter från fastlandet ligger Marholmen, ett eget örike med massor av aktiviteter för både barn och vuxna. I år bjuder vi in till massor av utomhusaktiviteter med allt från skogsbad och naturbingo till vår omtyckta äventyrsö Rackaren som passar perfekt för små pirater som gillar att leka t.ex kurragömma, Nerf-krig(ta med egna Nerf) eller burken.

Bäst av allt här på Marholmen är tiden ni får tillsammans, skratten och de minnen ni tar med er. Bo i egen stuga med bastu, braskamin och wifi eller på vårt hotell i familjerum med utsikt mot viken.

Välkommen till Marholmen – en helt ovanlig ö.

Bo i Marholmsstuga på lovet

Boka stuga direkt: Onlinebokningen | Se mer om stugan


Bo i Marholmsstuga med braskamin och bastu. Stugorna är 70 kvm, trivsamma och funktionellt inredda hus i Roslagens skärgård. Våra stugor är mycket omtyckta bland barnfamiljer med naturen inpå knuten och ett härligt stort allrum med öppen planlösning för att hela familjen ska kunna vara samlad under lovet. De 6 bäddarna i stugan är fördelade på tre sovrum med gemensamt badrum där det finns toalett, dusch och bastu. Köket är utrustat med porslin för 6 personer samt självhushåll för mysiga stunder tillsammans. Samtliga stugor har altan mot naturområde, TV & fritt WiFi.

Psst! Köp till linne, städ och frukost direkt i onlinebokningen.

Här hittar du frågor, svar & tips för att maximera din stugvistelse. Se interaktiv karta över Marholmen för att upptäcka allt ni kan göra och hur stugorna ligger.Fira sportlovet på hotell i familjerum


För dig som älskar hotell - boka in det perfekta sportlovsmyset och njut av sköna lakan, vacker utsikt, god frukost och massor av lek & skoj som bjuds på under sportlovsveckorna hos oss i Roslagens skärgård.

Lovet på Marholmen är kravlöst och enkelt - Välj om ni vill klättra, gunga eller åka linbana i lekplatsen, gå familjens tipsrunda, spela sällskapsspel i lobbyn, träna i vårt nya Walking Gym, leta växter och djur i ett spännande naturbingo på egen ö, utmana mamma & pappa på biljard eller köpa godis i butiken!

Boka hotellnatt under Sportlovet här: Onlinebokning, under datumen 19 feb-5 mar ingår alla våra barnaktiviter.


AKTIVITETER UNDER SPORTLOVET 2021

Nedan finner ni allt som händer på Marholmen under sportlovet!

Sportlovets naturbingo på Strömsholmen


Välkommen att hämta ert naturbingo och en penna i receptionen för att påbörja en spännande jakt på djur, växter och ting som kan hittas över ön Strömsholmen.

Ni går över 3 vackra träbroar för att ta er till det barkbeklädda spåret som sträcker sig runt Strömsholmen, perfekt att hitta växter och djur i! Spåret är ca 1 km och ni promenerar omgivna att vatten och vacker barrskog.

Kika på vår interaktiva karta där du kan se öns promenadstråk i sin helhet och få tips på fler aktiviteter.

100 kvm lekrum i vår aktivitetskällare

Med anledning av Covid-19 så kommer vi begränsa antalet som vistas i lekrummet samtidigt.


Öppet kl 9.00–16.30 (stänger kl 11.00 den 5 mars)

Under loven förvandlar vi vår 10-kampskällare till ett lekland där solen nästan alltid skiner. Här kan ni utmana varandra eller leka på egen hand med att köra minibilar(bobbycars) på vår 30 kvadratmeter bilbana, spela airhockey, fuzzball, fyra i rad, basket och försöka göra mål på polisen. Och mycket annat.

Det är inte bara kroppen som ska jobba utan även hjärnan. I Kluriga Hörnan har vi: Solitaire, (försök rensa spelbrädan genom att hoppa med stavarna över andra stavar), T-pussel (bygg ett T av pusselbitar), Klippet (klipp ett A4-papper till en figur som du tror är omöjlig) och Kuben (bygg en kub av klossar på 3 minuter). I leklandet får barnen möjlighet att vinna över de vuxna i barnens 4-kamp. Grenarna är basket, minigolf, vågen och gör mål på polisen. Garanterat skoj!

Stor lekpark centralt på ön


Mitt på ön finner ni öns stora lekplats! Vi har satsat på en stor lekplats med mycket olika aktiviteter för att den ska passa alla. Här finns gungor, studsmattor, båtar, linbana och mycket snurr! Vi har även en stor klätterställning som passar både vuxna och barn.

Lekparken ligger någon minuts promenad från vattnet. Runtom finns det fina gräsytor att lägga picknick-filten på medan barnen leker om vädret tillåter.

Hit är alla välkomna, året om!

Grilla korv över öppen eld


När ni bokar er familjevistelse hos oss så rekommenderar vi varmt att ni tar med er sittunderlag (finns också att köpa på plats), täljkniv (så att ni kan tälja era egna grillpinnar), tändare och korv med bröd! Ett familjeäventyr som uppskattas av både stora som små. Välj någon av våra anordnade grillplatser, samtliga ligger i vackra miljöer perfekta för barnen att undersöka medan korven svalnar från grillen.

Fråga i receptionen om det finns ved utlagt innan ni beger er till grillplatsen och ta gärna med egen soppåse för att samla ert skräp i. Sopinsamling finns vid parkeringen!

Bio


När våra konferensgäster är hemma och vilar kör vi Marholmen Bio i ett av våra konferensrum. Vi byter ut stolar och bord till Fatboys där vi sjunker ner och tittar på utvalda filmer på storskärm. Utanför konferensrummet har vi vår lounge där de vuxna barnen kan få pusta ut en stund. Bioprogrammet presenteras på plats.

Med reservation för eventuella ändringar

Rackaren - Fri lek på aktivitetsö


Rackaren är en av öarna som tillhör Marholmen, hit går ni enkelt till fots då ön ligger med broförbindelse ca 7 minuter från huvudbyggnaden. Rackaren är den ö som vi kör paintball på men när vi inte har paintball där så får ni gärna besöka ön för att leka fritt bland trädkojor, hinder, stock och sten!

Mycket uppskattat av små äventyrare som har spring i benen.

Tips på lekar: kurragömma, Nerf-krig (ta med egna pistoler) och burken.

Barnens Restaurang


Vad ska vi äta? Under sportlovet erbjuder vi vällagad Take away mat mån-sön som ni kan ta med till stugan eller äta ute i naturen. Bokas senast kl. 17:00 samma dag för avhämtning i restaurangen.


Frukostbuffé alla dagar i Restaurang Skärgårdsro | Mån-fre 07:00-10:30 | lör-sön 07:30-10:30

Lunch: Serveras alla dagar 12:00-14:00 med barnanpassad meny (se nedan)

Middag: Serveras alla dagar 17:00-20:30 i Restaurang Skärgårdsro - Stekafton special fredag 26 feb & fredag 5 mar.


Barnens lunchbuffé 75 kr

  • Pannkaka med sylt & grädde
  • Grillkorv med pommes frites
  • Pasta med köttfärssås

Barnen middagsmeny

  • Pannkaka med sylt & grädde | 65 kr
  • Barnens hamburgare med pommes | 75 kr
  • Liten biff med pommes och bearnaisesås | 85 kr

Med reservation för ev. ändringar. Vänligen boka bord på 0771-16 17 00 eller på reception@marholmen.se.

Tips på andra aktiviteter


Utöver ovanstående aktiviteter så finns det även mycket annat du kan göra, både här på ön men också i närområdet där närmsta stad är Norrtälje. Vi hjälper dig gärna vidare med tips på aktiviteter!

Här har vi samlat några smultronställen som kan passa er som barnfamilj som vill göra utflykter utanför Marholmen: Utflykter i Roslagen för barnfamiljen

Utflykter i Roslagen för barnfamiljer


Här har vi samlat de mest omtyckta familjeaktiviteterna i vackra Roslagen uppdelat på "Djur & Natur" samt "Sport & Fritid" för att det ska vara enklare att välja rätt utflykt utefter era intressen.

Här hittar du alla våra utflyktstips för barnfamiljer med länkar för mer info.

Besök Kvisthamrabacken


Kvisthamrabacken ligger centralt i Norrtälje längst in i Norrtäljeviken. Där finner ni tre välpreparerade pister om vädret tillåter. Och för de som hellre vill åka pulka eller snowracer så finns där också en väldigt rolig pulkabacke.

Kvisthamrabacken är 225 meter lång och har en fallhöjd på 55 meter. Det finns tre nedfarter. Stora backen är blå och räknas som medelsvår, en skogsbacke och en svart nedfart med en lutning på 44 grader.

Backen har belysning och det finns skidlift.

Du har möjlighet att hyra dina skidor/snowboard vid backen. Mer information gällande skiduthyrning: Roslagens Alpina Klubb

Öppettider Kvisthamrabacken.

Åk skridskor utomhus i Norrtälje


Om inte vår egna is håller för skridskoåkning under sportlovet så finns Norrtälje Sportcentrum bara 15 minuter från Marholmen. De har en utomhusbana(bandyplanen) som är öppen för allmänheten.

För öppettider och mer info besök: Norrtälje Sportcentrum allmänna öppettider

Samstorps Vildmarkstur - Kul för alla åldrar


25 minuter från Marholmen hittar ni Samstorps Gård som erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse när ni följer med på vildmarkstur i deras stora hägn på 40 hektar där ni möter dovhjortar, rådjur, vicenter, vildsvin och mycket mer. Ni kommer att se djuren på riktigt nära håll och får mata djuren ur handen under turen. En tur ni sent kommer glömma!

För att se öppettider och mer info besök: Samstorps Gård