$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Upplevelsepaket i Roslagen | 4 dagar torsdag-söndag


Välkommen till paketet som tar dig från kust till stad och låter dig uppleva vackra Roslagen. Paketet passar dig som vill uppleva Roslagen under 4 härliga dagar fyllda av utflykter, god mat och vacker natur. Vi har samlat utvalda smultronställen som låter er njuta av vad Roslagen har att erbjuda under hösten, vintern och våren.

Under er vistelse bor ni på Marholmen i en Marholmsstuga som är en sobert inredd stuga på 70 kvm med allrum och braskamin, samt egen bastu och altan. En mycket omtyckt stuga av par, familjer och vänner, alltid med naturen runt knuten och som mest någon minuts promenad ner till vattnet.


Pris för Upplevelsepaket 4 dagar (3 nätter - 2 personer/stuga) : 3 885 kr/person

Pris för Upplevelsepaket 4 dagar (3 nätter - 4 personer/stuga) : 3 080 kr/person

I priset ingår boende 3 nätter i Marholmsstuga, linne, städ, ved, termos(den är er att ta med hem), frukostbuffé på hotellet varje morgon + gör en extra smörgås och fyll kaffetermosen för att ta med på utflykt samt 3 middagar, nedan kan du se menyer för de olika dagarna. Lunch ingår ej, vi rekommenderar att ni tar lunch i närheten av er utflykt för dagen.


Egen bil behövs för att besöka utflyktsmålen.

Hos oss är alla välkomna, säg bara till vid bokning att ni önskar hundstuga/hundrum så att ni är säkra på att få en stuga godkänd för husdjur mot ett tillägg på 300 kr. Är ni en familj med barn? Då rekommenderar vi istället vårt barnanpassade paket Upplev Roslagen Familj.

För personlig service och hjälp med bokningen vänligen ring oss på 0771-16 17 00.


Gästrecensioner

"Trevligt, fina hus att hyra god mat bra service." - Carina Rådström, Google recensioner - 2020
"...Mycket att se och göra, eller kan en bara koppla av och njuta. Restaurangen levererar v god mat och dryck. Rekommenderas" - John Ambrose, Google recensioner - 2020

"... Jogging and trecking tracks around the island. Various activities for kids and adults alike. Playground. Mini golf. Paintball. Spa. Privacy in secluded areas of the island. Your own cottage. Etc. Etc. Add as a destination on your tour along the swedish coast, or as a great weekend destination in itself." - Anders Lundsten, Google recensioner - aug 2020

Dag 1 - Torsdag


 • Incheckning i huvudbyggnadens reception kl. 15:00
 • Upplev Roslagens natur på nära håll - Marholmens Skogsbadslinga (ni får med er mer information om utflykten Skogsbad vid er incheckning)
 • Kvällens á la carte middag i Restaurang Skärgårdsro - 2 rätter (förrätt & varmrätt)
 • Vila upp er framför brasan i egna stugan (ved ingår)

Så snart ni lämnat fastlandet bakom er och kommit över bron som sträcker sig mellan fastland och Marholmen så kommer ni att känna naturen och historiens vingslag. När ni checkar in i huvudbyggnaden får ni med er nyckel, en mapp med program, karta och utflyktsmål, termos för kaffe till utflykterna och en säck med ved. Ni kan sen i lugn och ro ta bilen fram till stugan för att packa in och göra er hemmastadda. Innan middagen rekommenderar vi varmt en promenad runt Strömsholmens vackra bark-beklädda spår för att få en naturupplevelse utöver det vanliga som både verkar avstressande och ger er en avkopplande start på vistelsen. Med frisk luft i lungorna kan ni sedan njuta av god mat i Restaurangen som bara ligger någon minuts promenad från stugan. Avsluta dagen med en värmande brasa i egna stugan.

Dag 2 - Fredag


Dag 2 är här när ni vaknar upp efter en skön natt i stugan. Frukostbuffén väntar på er på hotellet, ta gärna med er termosen och fyll på med kaffe innan ni lämnar frukostbuffén och gör en extra smörgås att ta med för en härlig fikapaus under er vandring i Riddersholms Naturreservat. När ni börjar bli hungriga rekommenderar vi att ni tar en tur till Norrtälje, Atmajala som ligger i en historisk byggnad precis intill ån som går genom hela Norrtälje serverar underbar vegansk mat medan Åtellet serverar en mer klassisk lunch. Åtellet ligger vackert precis vid hamnen. Ta gärna en lunchpromenad utmed ån i Norrtälje och upptäck den vackra staden som sträcker sig hela vägen ut till det nybyggda hamnområdet. Avsluta dagen med en aktivitet på Marholmen, god mat och en avkopplande bastu i egna stugan.

Dag 3 - Lördag


 • Marholmens frukostbuffé & smörgås + kaffe att ta med på utflykten
 • Dagens utflyktstips: Wira bruk (ca 30 min med bil från Marholmen)
 • Dagens lunchtips (lunch ingår ej i priset): Wira Restaurang
 • Kvällens 3-rätters supémeny i Restaurang Skärgårdsro på Marholmen
 • Kvällspromenad runt Marholmens vackra promenadstråk utmed vattnet

Dag 3 är här och ni vaknar lugnt upp i stugan, kanske lite möra i kroppen beroende på hur långt ni valde att gå i naturreservatet dagen innan. I skärgården ligger ofta dimman tät innan solen kommit upp helt och vi rekommenderar varmt att ni den här dagen tar en omväg från stugan till hotellfrukosten som väntar med nybakat bröd och nybryggt kaffe. Omvägen tar er förbi vattnet med utsikt mot kobbar och bryggor, tidigt på morgonen står vattnet ofta stilla och doften från hav och brygga ger er en avkopplande start på dagen. Ta gärna med er kaffe och smörgås innan ni åker iväg på dagens utflykt som tar er till Wira Bruk och Wira Restaurang. Väl där har ni ett par timmar att strosa runt i vacker bruksmiljö från 1700-talet med konstsmide, snickarglädje och vackra smedjehus.

Dag 4 - Söndag


Vi hoppas att ni har haft en underbar vistelse i Roslagens famn och önskar er en fortsatt härlig dag.

 • Tips: Morgonpromenad runt vackra Strömsholmen
 • Marholmens frukostbuffé
 • Utcheckning kl. 11

Tips på extra utflyktsmål efter utcheckning, innan hemfärd: Roslagens Brygghus, öppet söndagar kl. 11-16 året om.

Boka Upplev Roslagen - 4 dagar


Välkommen att boka online, på telefon eller via mejl.


Telefon: 0771-16 17 00

Mejl: reception@marholmen.se

Interaktiv karta över Marholmen


Lär känna Marholmen inför ditt besök genom att besöka vår interaktiva karta.


Tips inför din vistelse


Här kommer några pack-tips för att få ut det mesta av er vistelse hos oss. Stugorna har självhushåll med samma antal bestick/tallrikar som antalet bäddar i stugan.

Tips att ta med på resan:

 • Hygienartiklar såsom handtvål, shampoo & balsam.
 • Linne ingår och finns i stugan när ni kommer, däremot bäddar ni själva och kan då välja att sova i samma rum eller i skilda sovrum.
 • Hushållspapper/våtservetter & toapapper (en toarulle finns i stugan)
 • Dryck och snacks till kvällarna i stugan (finns också att köpa i hotellets reception)
 • Tändare/tändstickor om ni vill elda i stugans braskamin (annars finns det att köpa på plats)
 • Stearinljus om ni vill tända ljus på kvällen i stugan - glöm bara inte att släcka ljusen innan ni lägger er till ro i de sköna sängarna :)
 • Cyklar, om ni vill ta en tur runt ön på våra bilfria stigar eller ge er iväg på ett cykeläventyr
 • Bra kläder (efter väder) för era utflykter i skog och mark samt sittunderlag (finns också att köpa på plats)

Skulle ni missa något så har vi en liten butik i hotellet och 5 minuters bilväg från Marholmen finns matvarubutiken Tempo Vreta handel och ett större utbud av butiker finner ni bara 15 minuter från Marholmen, i Norrtälje stad.