$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Upplev vintern i Roslagens skärgård på Marholmen


Vill du uppleva en vinter i skärgården som känns ljusår från vanligheten? Då har du kommit rätt. Den vackra men karga naturen och närheten till himmel & hav finns med dig i varje steg du tar på Marholmen. Men här finns också så mycket mer.

Letar du efter vinteraktiviteter kommer du upptäcka att Marholmen är som en enda stor lekplats. Du kan spela vinterpingis i båthuset, grilla kolbulle vid anordnade grillplatser, kallbada på Badholmen, gå naturbingo med barnen, skogsbada på Strömsholmen, basta i egna stugan, leka i leklandet med barnen, gå på barnbio, testa Marholmens tipsrunda, träna i Walking Gym-spåret som tar dig runt de allra vackraste delarna av Marholmen eller så kan du välja att relaxa i vårt spa eller… ja, vad du än känner för.

Ta med familjen, vännerna eller släkten och förbered dig på att stormtrivas.


På den här sidan hittar du allt som erbjuds på Marholmen under vintern: 1 nov 2020 - 31 mars 2021


Hur vill du Bo?

Du väljer hur bekvämt du vill ha det. Du kan ta in på vårt hotell med utsikt mot viken eller boka en fin stuga i vacker natur med självhushåll eller så väljer ni att boka all inclusive. Eller varför inte göra en kombo, rå om dig själv i egen stuga och lyxa ibland. För så är det här på Marholmen – du formar din vistelse precis så som du vill ha den. Livet är enkelt i öriket Marholmen.

Se vår interaktiva Gästkarta för att se vad som finns att göra under er vistelse.

Bo på hotell i Skärgården | 15 min från Norrtälje


Hotellet, beläget i Stockholms skärgård stod färdigt 2015 och vi har inte sparat på något. Med omsorg kring varje liten detalj har vi velat skapa den rätta känslan så att du verkligen ska trivas hos oss.

Inspirationen till våra hotellrum kommer från Roslagen och Stockholms skärgård. Vilket inte är så konstigt då det är vad du ser då du blickar ut från det värmande sovrummet.

Boka hotellrum online, alltid kostnadsfri avbokning senast kl. 15.00 dagen innan ankomst.


Vinterns härliga boendepaket på hotell:

Specialpaket under julborden 27 nov-19 dec:

Specialpaket under Julen 23-26 dec:

Hyr en Marholmsstuga i vinter


Boka stuga direkt: Onlinebokningen
Stugan finns som standard och nyrenoverad

Marholmstugan är en rymlig stuga på 70 kvm med 6 bäddar fördelat på tre rum varav två av rummen har enkelsängar och ett av rummen har en enkelsäng samt en överslaf. Stugan har självhushåll, bastu och braskamin. Nytt för i år är att vi erbjuder take away mat från restaurangen som ni kan boka innan ankomst eller samma dag och hämta i huvudbyggnaden, Take away menyn kan köpas alla dagar förutom nyårsafton och nyårsdagen.


Vinterns härliga boendepaket i Marholmsstuga:
  Aktivteter på Marholmen

  Nedan kan du läsa mer om allt som finns att göra på Marholmen under vinterhalvåret.

  Njut av vinterns spa


  Inträde till Spa Mareld - 4 timmar för boende gäster - 295 kr/person

  Marholmens spa ligger vackert beläget i Roslagens skärgård, bara 15 minuter från Norrtälje och 60 minuter från Stockholm och Uppsala.

  Boka in avkopplande dagar i skärgården med boende på hotell, god mat och frisk skärgårdsluft. Ni checkar in på eftermiddagen och har då en stunds total avkoppling för kropp och själ framför er. Alla våra hotellrum har balkong eller terrass och du har riktigt nära till havet, naturen och motionsspår. För dig som vill koppla av med spa när Roslagens skärgård är som allra kargast. Boka spabehandling fredag-söndag.

  Barn från 12 år är välkomna kl. 08:00-12:00 i målsmans sällskap annars 18 års gräns i spa & relaxavdelningen.

  Välgörande skogsbad på Marholmen


  Kostnadsfri aktivitet

  Shinrin yoku, som Skogsbad heter på Japanska, utvecklades på 80-talet och innebär enkelt sett att du upplever skogen med alla dina sinnen närvarande. Något som kan låta enkelt men i dagens samhälle tänker vi alldeles för ofta på annat när vi rör oss i skog och mark. Forskning visar på att skogsbadet hjälper kroppen till minskad stress, förbättrat immunförsvar, sänkt blodtryck och ökad känsla av välbefinnande.

  När ni vill skogsbada hos oss på Marholmen så rekommenderar vi er att gå längst ut på Strömsholmen, en otroligt vacker och tyst plats för total avkoppling i skog och mark. Vägen dit är naturskön med träbroar omgivna av vass, redan där kan ni passa på att stanna upp och bara njuta.

  Vinterpingis i båthuset *NYHET*


  *Nyhet fr.o.m. 15/11* - 150 kr/tim per pingisbord | Bokas i receptionen

  Har du spelat vinterpingis någon gång? Om inte så är det dags nästa gång du besöker Marholmen! Pingis passar många oavsett kunskapsnivå och alla kan vara med. I båthuset finner ni 2 pingisbord, ljusslingor, palmer, solstolar och skön infravärme men eftersom att du befinner dig i ett båthus med självdrag så rekommenderar vi ändå varm jacka, mössa & vantar. Huset ni spelar i är Marholmens charmiga båthus som ligger precis nedanför hotellet.

  Välkommen att boka din tid och hämta pingisracket i receptioner, köp gärna med dig en termos med varm dryck för kalla vinterdagar.

  Läs mer om vinterpingis.

  Vinbricka - vinprovning på egen hand


  225 kr/pers | Kan bokas innan ankomst eller på plats i restaurang/reception

  En härlig aktiviteter tillsammans med vänner, kollegor eller partnern. I vår vinbricka har vi samlat tre olika viner som presenteras framför er på en vacker träbricka. I lugn och ro kan ni smaka, lukta och samtala om vinernas karaktär, inga förkunskaper krävs. Eller varför inte gömma lapparna för varandra och se om ni kan gissa vilka viner vi har ställt fram åt er?

  Ni väljer om ni vill sitta i vår mysiga lobby eller om ni vill sitta vid bord i restaurangen.

  Grilla kolbulle över öppen eld


  175 kr/vuxen | 85 kr/barn - aktiviteten måste förbokas

  Tel: 0771-16 17 00 | Mejl: reception@marholmen.se

  En häftig friluftsupplevelse i skog och mark där elden står i fokus med sitt välgörande och värmande sprak. I den här aktiviteten får ni med er allt från stekpanna, ved & tändstickor till smet, sidfläsk och sylt (det finns jordgubbssylt & lingonsylt att välja mellan). Och allt däremellan. Ni får med er allt i en praktisk påse att ta med till någon av våra anordnade grillplatser.

  På Marholmen finner ni 3 anordnade grillplatser varav 2 har tak - se vår digitala karta.

  Walking Gym på Strömsholmen *Nyhet*


  *Nyhet fr.o.m. 15 nov* - Kostnadsfri aktivitet

  Marholmens Walking Gym bjuder in till ett uppfriskande träningspass i skog och mark. Det barkbeklädda spåret som tar dig runt Strömsholmen mellan stationerna är mjukt att springa på och du är omgiven av hav och doftande barrskog hela vägen runt.

  Spåret är ett elljusspår på ca 1 km och passar utmärkt för såväl löpning som intervallträning mellan gymstationerna. Stationerna tillsammans ger en bra träning för hela kroppen, en härligt uppfriskande aktivitet under vinterhalvåret som fyller lungorna med frisk skärgårdsluft.

  Kallbad med bastu på Badholmen


  195 kr/pers inkl. lån av badrock och handduk

  Marholmens kallbad finner du på en alldeles egen del av ön som vi kallar badholmen. Vägen ut till badholmens kallbad är vacker och naturskön, bara ett par minuters promenad från hotellet. Väl vid badholmen har ni tillgång till omklädningsrum och bastu och vi rekommenderar varmt att ni redan när ni kommer, lägger in er handduk i bastun för att maximera värmen när ni väl kommer in från kallbadet.

  Marholmens kallbad ligger vackert och avskilt, vid platsen finns badstege som gör det enkelt att ta ett snabbt dopp i viken för att sen skynda upp till den värmande bastun som har utsikt mot kobbar ock skär. På området finner ni också en kalldusch för den som önskar. På badholmen finns även två badtunnor som hyrs ut till grupper året om, men när ni kallbadar hos oss är det inga gäster som badar i tunnorna.

  Naturbingo på Strömsholmen


  Kostnadsfri aktivitet | Papper och penna hämtas i receptionen

  Året om erbjuder vi denna enkla men väldigt roliga aktivitet att göra tillsammans med barnen. Hämta ert naturbingo och en penna i receptionen för att påbörja en hisnande jakt på djur, växter och ting som kan hittas över ön.

  Vi rekommenderar varmt en promenad på ca 1 km runt Strömsholmens vackra barkspår där ni har vattnet runt om er och vacker barrskog året om.

  Kika på vår interaktiva karta där du kan se öns promenadstråk i sin helhet och få tips på fler aktiviteter.

  Jullovsaktiviteter på Marholmen


  Kostnadsfria aktiviteter för boende gäster under jullovet lördag 26 dec-söndag 10 jan

  Jullovsveckan på Marholmen är fylld av aktiviteter för hela familjen både på ön och i Norrtälje som ligger bara 15 minuter från Marholmen. Marholmen är ett eget örike med massor av aktiviteter för både barn och vuxna. Här finns barnfavoriter som lekland, biovisningar, julpyssel, naturbingo och tipsrunda med fina priser.

  Bäst av allt är tiden ni får tillsammans, skratten och de minnen ni tar med er. Bo i våra fina stugor med bastu, braskamin och wifi eller på vårt nya hotell i familjerum med havsutsikt.

  Restaurang Skärgårdsro


  Se avvikande öppettider jul & nyår

  • Frukostbuffé mån-fre 06:30-09:00 & lör-sön 07:30-10:30
  • Lunch mån-fre kl. 12-14
  • Brunchbuffé serveras lördag-söndag kl. 12-14 (undantag vid julbord 27 nov-19 dec)
  • Middag serveras måndag-söndag i hotellets huvudbyggnad kl. 17:30-22:00 - Se menyer här
  • Bistromeny alla dagar 11:00-17:30 | Meny finner ni i receptionen på plats
  • Take away meny erbjuds alla dagar (undantag vid julbord 27 nov-19 dec) | beställ innan kl. 17:00 samma dag

  Med reservation för ev. förändringar, se aktuella öppettider här. Boka bord i restaurangen på: 0771-16 17 00


  Utflykter i Roslagen

  Nedan tipsar vi om härliga utflykter till närliggande platser i Roslagen.

  Samstorps Vildmarkstur - 25 min från Marholmen


  25 minuter med bil från Marholmen hittar ni Samstorps Gård som erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse när ni följer med på vildmarkstur i deras stora hägn på 40 hektar där ni möter dovhjortar, rådjur, vicenter, vildsvin och mycket mer. Ni kommer att se djuren på riktigt nära håll och får mata djuren ur handen under turen. En tur ni sent kommer glömma!

  För att se öppettider och mer info besök: Samstorps Gård

  Wira Bruk & Wira Restaurang - 35 min från Marholmen


  35 min md bil från Marholmen ligger ett av Roslagens vackra bruk! Vägen dit är naturskön med sjöar, skog, röda stugor och öppna fält. Wira bruk passar som utflykt för såväl vuxna som barn och är en historisk pärla som bjuder på historia och finsnickeri på promenaden utmed den porlande ån. Vi rekommenderar varmt ett besök i konstsmidesbutiken som också är öppen lördag-söndag året om med vackra smidesdetaljer.

  Vid Wira Bruk finns också deras egna restaurang med hembakat och hembakat för utefter säsong. Är ni intresserade av olika ölsorter finner ni i närheten Roslagens Brygghus som är öppet söndagar året om.

  Se mer och aktuella öppettider för Wira Bruk.

  Norrtälje konsthall - 20 min från Marholmen


  20 minuter med bil från Marholmen finner ni Norrtälje Konsthall - en plats för möten, överraskningar och sinnliga sammandrabbningar. Konsthallens program och pedagogiska verksamhet riktar sig till allmän publik i alla åldrar. De visar samtidskonst av lokala, nationella och internationella konstnärer. I samband med varje aktuell utställning har de visningar, föreläsningar och barnverksamhet.

  Läs mer om Norrtälje Konsthall, öppettider och utställningar.

  Besök Norrtälje Badhus - 15 min från Marholmen


  Blev vädret inte riktigt som ni tänkt er? Då rekommenderar vi varmt ett besök i badhuset. Bara 15 minuter från Marholmen finner ni nybyggda Norrtälje Badhus, perfekt för både stora och små barn!

  För öppettider och priser besök: Norrtälje Badhus